Kaninisar!

Jag satt i godan ro och skrev bloggar, pratade med folk på msn och la in bilder när syrran plötsligt kommer upp och berättar att grannarna har en liten svart kanin hemma som de tror är våran, men eftersom Sami snällt satt i sin bur förstod jag att det är en yngre tjejs kanin, längre ner på gatan som vi har haft är förut så jag tog med mig Veronika och knatade över till dem för att hämta kaninen.
Den stackars knaten skakade i hela kroppen när jag tog upp honom i famnen och vi bar iväg honom hemåt, dock var inte ägarna hemma för tillfället så han fick följa med hem till oss och sitta i den gröna buren i källaren medan jag röjde järnet där nere, gav de andra kaninerna mat och städade deras burar.
Men, så fick jag tag på ägarna och de var och hämtade honom här!


och nu sitter jag här och letar jackor på nätet - för fullt. Just nu står det mest mellan dessa:
               
              Svart Pumajacka från Ellos 895:-                       Grå parkas från H&M 398:-
image117image118
image119image120

 svart jacka från H&M 398:-                         Grön (eller svart) kappa från H&M 398:-


Nu kom mamma hem så jag ska fjäska så att vi kanske kan börja beställa. Jag är mest inne på den gråa parkasen tror jag .. Skulle nog passa bra i en sån. Ska se om jag hittar något mer kul när jag ändå e inne på H&M's hemsida. Det är ju så bekvämt att beställa där .. Menmen. Ha en trevlig kväll! 

I-landsproblem..

Jo, i-landsproblem är det idag. herrejösses. Det är sånt här som mycket i mitt liv kretsar runt, eller nästan. Det är en stor del någon gång om året. Det gäller kläder. Inte de där småplaggen man köper då och då - exempelvis en ny tröja eller ett par snygga trosor liksom. Nej, det är då man är på jakt efter de lite större plaggen: jacka eller skor.
Skor köper jag nu för tiden när jag känner för det - jämt med andra ord men nu när våren närmar sig är det dags för en jacka tycker jag. Min 199-kronorsjacka från Ullared har hängt med ett bra tag nu och den är på tok för liten så nu behövs det faktiskt en ny. Och eftersom ingen Ullaredbesök är inplanerat får man nu springa i de vanliga affärerna med sparade hundralappar för att hitta en bra jacka. Vad gäller modell är jag inte vidare kräsen, jag vill ha en swnygg jacka som passarmig och sominte är för liten och helst ska den kosta under 600 vilket är väldigt lätthittat på H&M, Lindex och alla andra normalprisaffärer och även på affärernas internetsajter.
Och Om jag har letat.
För er som inte har 100 % koll på vårens jacktrender kan jag meddela att 80 % av alla jackor som säljs i affärerna just nu (och därmed faktiskt är mode) har trekvartsärm. Alltså, ärmarna går till armbågarna ungefär. Inget ont om dessa jackor, men varför säljer man dessa i Sverige?
Dessa jackor kommer att kunna användas en mulig dag i Juli eller en riktigt varm vårdag mitt på dagen när solen står som högst men att ta på sig en jack utan hela ärmar klockan kvart i åtta på morgonen? Tror inte det.

Provade en jacka på H&M som bara kostade 149 kronor, fynd tänkte jag givetvis. Men som sagt, korta ärmar och med kofta unde med ärmarna nere såg jag ut som.. ja gud vet vad. Och var och varannan jacka i affärerna ser ut på följande sätt.
Ett annat mycket stort problem för många, jag har fått kommentarer på bloggen innan om det här med storlekar. Vad gör man när strl 36 är perfekt i midjan, kanske lite kort men usel i ärmarna som är på tok för korta och strl 38 är alldeles för stor i midjan så att man ser ut att vara gravid och två meter bred medan ärmarna på den är perfekt?
 Ett annat problem är väl att jag lyssnar på tok för mycket på andra, men det är något jag Kan göra något åt!

Ge oss storlek 37 också!

semester ..

Såhär i vårrusket längtar man iväg, bort någonstans dit det är varmt och skönt. Jag kikar på bilder från tidigare års resor och här kommer lite smakprov !


FRÅN 2005:

image98
image99
image100
image101

Bevis till Olof att jag är frusen av mig:
image104image103image102



FRÅN 2006:
mamma , veronika och jag åkte ner igen och hade underbara veckor med sol, bad, shopping och utflykter!
image109
image107
image108image106image105



Från 2007:
mamma, syster och jag åkte åter ner fast nu till ett annat ställe med charterbolag istället.
image116
Blåsigt på Danmarksbåten!

image115
Djurplågeri i Barcelona..

image113
Jag på No Camp i Barca!
image112
image111image110
Sola vid poolen!



Jag gjorde ett snyggt inlägg först, men allting sket sig så jag struntade i bildbeskrivningar den här gången. Vid frågor, kommentera så kommer svar i nästa inlägg!
Kramar

sjukhus!

och i morgon har jag tid på sahlgrenska.
tjoho.
får se om jag hinner till skolan, har tid halv tolv så man vet aldrig. man ska ju ha lunch och sånt också. SUCK!
hoppas på en vecka som man  Får  vara i skolan i allafall. Jag saknar att vara i skolan nu!

eller nåt

så var det slut..

på ytterligare ett lov. Lite trist är det, som alltid men vad ska man göra då. Tiden går på tok för fort, man har en massa saker man vill hinna med men som man aldrig gör ändå. Lite trist som sagt.
Synd att man inte varit 100 % efter sjukveckan utan blivit sådär kanontrött varje eftermiddag och att Peter varit sjuk halva veckan, så vi har inte fått något gjort heller. Det är lätt att sitta och klaga sådär sista kvällen, men sånt är livet.

Ändå har jag fått gjort mycket jag velat göra. Jag träffade Josephine i måndags och vi sprang på stan i Göteborg. Vi har inte träffats på gud vet hur länge och vi fick en behövlig skvallerstund uppe på Mc Donalds i Nordstan.
Sedan kommer jag på att jag har inte mycket minnen av övriga dagar, faktiskt.
Eller kanske.. På tisdagen var jag hemma i Trollhättan i cirkus en timme, för att prata med Mia och hämta lite skolböcker. Fett kul, eller nåt men jobbigt att åka tåg hela tiden. Det kunde varit roligare .. Peter låg hemma när jag kom hem och vi fixade käk och sådär; tror jag. Mycket svagt minne där med andra ord.

På onsdagen var jag duktig som tusan, gick upp och idkade och städade lägenheten medans jag väntade på att farbror skulle ringa och sådär. Dock gjorde han det på tok för sent och efter en välbehövlig dusch tog jag buss och vagn ner till stan för att sedan möta Peter när han kom hem från jobbet. Peter fick välja ett valfritt bakverk på vägen hem och därmed hamnade jag på att baka bröd. Gottigt som tusan blev det! 

Torsdagen bestod av samhällslektion på YTC Lindholmen för Peter Stroh. Jag fick en lektion i hur man skriver rapporter, något jag redan gjort. Haha! Alldeles för sent kom jag iväg ut till stallet och väl där tvingade jag ut Nettan (eller njae, hon kom nog ut ganska frivilligt tror jag..). Hoppade en stund, söthästan kändes framåt och bra. Ett lyckat ridpass alltså!

Kom hem och hoppade in i duschen, för att sedan få herrbesök i form av Rimbo, Jonte och Linus. Vi stack upp till jätten och köpte diverse godsaker och gick sedan hem till Linus för att se på film och ha det allmänt trevligt. Vi skrattade bra hela kvällen, antagligen mest åt mig som stod för blondinbeteendet som brukar komma fram då & då. När filmerna var slut och jag äntligen fick gå hem och lägga mig var klocklan halv två och jag somnade väääldigt fort när jag väl kom i säng!

Morgonen bestod av att en mycket trött (!) Rebecka gick upp för att gå till tandläkaren. 8:17 gick min buss, 8:28 var jag på torget för att gå den korta minuten till tandläkarmottagningen. Underbart som fan att komma dit 8:30, komma in till tandläkaren 8:33 för att få höra orden:
- Jag har tittat på dina avgjutningar och tittat på olika typer av tandställningar och du har alldeles för fins t'nder för att få tandställning.
Jag var ganska snabb med att svara:
- Så jag behöver ingen tandställning?
Tandläkaren:
- nej!
Jag:
- Men gud, kunde ni inte ringt och sagt det? Har ni jagat upp mig halv åtta för två minuter här?!
Jaja, jag gick tillbaka till torget och tog 8:45-bussen hem igen och var hemma när klockan var tio i nio. en halvtimme allt som allt. Så jävla nödvändigt.
Efter en timme på soffan väntades dusch och lite kläder för att sedan äta lunch med hela familjen på Thai Sing Bar. Redan i kön till maten kände jag illamåendet (thai är äckligt) coch det enda jag fick i mit var lite ris med sötsur sås, friterad kyclingfilé och en massa färsk frukt. Good, det var inte bortkastade 65 ;-. *suck*
Åkte tillbaka till Göteborg, väntade på Peter på hans jobb och dsedan åkte vi hemåt för att fixa Potatisgratäng, kyckling och sallad. Nettan kom på middag och åkte vidtjugo över ett. Vi däckade ganska snabbt här även denna kväll. Mycket sedna kvällar och tidiga morgnar!

Helgen har spenderats både här och hemma i Trollhättan med lite Schagerfestival och poker. Vi vred oss allihop av skratt under Björn Gustavssons sång och vi somnade ganska fort även igår kväll!
Idag åkte vi tillbaka ner till Göteborg för att gå till stadsbiblioteket, äte lunch och köpa motorsåg på Chlas Olsson. Sen får vi väl se om det blir något mat här idag, en macka får man väl hoppas på i allafall ..

Ha en fin kväll.
Kramar!

sunday, bloody sunday

Det låter nästan på övertexten som om man skulle ha mens. Haha.
Nejdå.

idag är det söndag och jag är hemma. Tyvärr.
Älsklingstroll blev liite för sjuk för mig igår så jag var snabb på att åka hem. Vissa saker klarar jag faktiskt inte av ändå räknar alltid jag med att folk ska hålla Mig i handen när jag är sjuk ..

Idag ska jag göra en riktig renovering av mig själv efter sjukveckan! Dusch med rakning av beben, hårinpackning och ansikitsskrubb är sånt kroppen behöver efter att ha varit dålig. Och så ska jag byta sängkläder så att det är fräscht och fint där sedan.

Idag väntas att vara barnvakt åt Moa som kommer om någon timme och att på något kul sätt aktivera henne!
Håhåjaja. Får försöka se till att skriva mer sedan!

Kramar


fredag hela veckan för mig ..

Så, då var det fredag.
Fredag en sån där vecka som man i vanliga fall hade suttit och skrivit om lyckan över att det är lov, och visst. Jag Är lycklig över att det är lov nästa vecka men jag fick ju ett ofrivilligt lov nu så här veckan innan.
Idag är det mycket bättre, även om huvudet fortfarande skakar efter att ha gått på Kent trots fyra dagars feber och tre dagars illamående. Illamåendet vill inte heller riktigt släppa taget, men det löser sig nog snart.
Fick i mig ordentligt med frukost i morse, vilket min stackars mage var mycket nöjd med. Detta har nog varit en av världens mest ofrivilliga viktnedgångar också, 3 kilo på 4 dagar. Sportlov och äta - here i come!
Ska börja redan ikväll genom att frossa i räkor och snacks. Mumma!

Peter, min älskling ligger och gnyr i sängen och har fått feber igen *suck* 39 grader visade termometern på förut och han är fortfarande varm min lilla sjukling. Avrådde honom från att jobba idag vilket han själv nu tycker var väldigt klokt. Vi får väl hoppas att vi kan ta oss neråt Göteborg imorgon, om han är bättre då!
Vilka hjältar vi har varit åt varandra de senaste dagarna! Jösses .. Först var han en ängel åt mig när jag låg och tyckte synd om mig själv och nu springer jag och servar med vatten, riskakor och alvedon i ett.
Men vad gör man inte för sin käraste?
Puss på dig!

Nu väntar räkor till middag och sedan blir det Let's Dance för hela slanten ikväll!
Kramar

här är jag!

Tjoho, eller nåt. För första gången på .. 2 - 3? dagar kan jag sitta vid datorn någon minut åtminstone. Har sedan söndagskväll legat med feber, halsont och rinnande näsa i perioder och under de "bra" perioderna (ni vet när febern är nere litegrann) har riktat in mig på att försöka äta eller att gå på toaletten. Inte för att det har gått något vidare, prova att äta 10 panodil under ett dygn och inen mat, woho.
Så en del illamående har det blivit också.
Skulle mest bara informera om läget, har inte skrivit på ett par dagar och får så dåligt samvete ..
Hade velat gå på SSU-mötet igår, men nehejdå. Sug för det!

Förhoppningsvis är man bättre imorgon och kan gå till skolan och sedan på kent. Ska diskutera med mami när hon kommer hem om hur vi tror att det ser ut .. Det är ju kort dag i morgon och sådär men jag vet faktiskt inte om jag orkar.
Helst vill jag ligga hemma heela helgen och heela lovet och bara sova men förhoppningsvis får man några krafter tillbaka åtminstone. Är jag hemma imorgon elelr får lite mer energi ikväll ska jag nog gå ett varv runt huset.
Vi ställde oss på altanen, peter och jag, igår och tog lite frisk luft. Åh, vad det behövdes!
Peter var en ängel och stannade hemma hos mig i går för att ta hand om mig men nu har han blivit sjuk själver. Stackars hjärtat mitt! 

Nu är det lite att göra, ska mejla lite people och sådär och gå in och lägga mig igen sedan. Ducha står också på schemat idag, om jag får ork till det vill säga!

kram kram

Fever, fever

Nej, så illa är det inte men hela min kropp bara skriker efter att få gå och lägga sig igen. Halsen protesreras och hostar och trött som ett as är man.
Håhåjaja, åkte hem från mitt älsklingstroll idag för att övningsköra lite igen vilket gick bra även idag! Fick prova på saaben och det var liite skillnad med automatväxlad ny bil och inte toyen. 
Nåja, sedan var det rätt i säng när jag kom hem men det var så snat mat så jag är preciis på väg in igen.
Hoppas som tusan på att Peter kommer lite snare sedan, jag skulle behöva honom här. <3

ska försöka skriva lite mer senare så fort jag fått
lite struktur på veckan som kommer!
ha en trevlig eftermiddag!
Kramar

schlagerfeber - igen

Så var det dags för schlagerfeber igen, varje år är det samma sak. Tidningarnas förstasidor, websidor och även alla sidor i själva tidningen fylls med vad som i medierna kallas för Schlagerfeber.
Det är en sjukdom som inte gills som giltig frånvaro på varken jobb eller i skolor, alltså borde det inte kallas feber. Scharlakansfeber är alltså en helt annan typ av sjukdom!
Nu kommer dagarna gå åt att diskutera kläder, sångröster och schenshower med folk runt omkring, som faktiskt inte såg så mycket ändå. Säger de iallafall.
Egentligen röstar de frenetiskt på Idol-Ola och co eller på carola för att; "Hon är ju duktig på att sjunga ändå"
Men jag håller med Gert Fylking, människan är blåst! Det kan knappast gå att föra ett vettigt samtal med en överkristen tönt. Ingen annan jävel än Carola hade kommit undan med att kasta blommor på allsångspubliken eller att åka i bakluckan på en bil. Vad är det för divalater?
Framför allt hennes "farliga" dieter där vissa måltider bara består av lite broccoli, då har tidningarna idétorka. Och när de sedan har det som diettips i fredagsbilagan, DÅ behöver de verkligen något vettigt att skriva om!
Jag har inte kommit på det ghär med är-schlagerfeber-verkligen-en-sjukdomsgrejen, det är Tobias Persson som pratade om det på Stockholm Live med ilskan över hela tävlingen är min egen.
Främst ilskan mot Carola.
Gert gjorde årets bästa uttalande och fick nästan sparken för det - en varning stannade det på. Yttrandefrihet, hört talas om det? Hört talas om att människor har rätt att uttrycka sig, alla behöver inte tycka som mig eller som Gert men lämna då våra åsikter i fred.
Jag hoppas att Carola får schlagerfeber - den allvarliga varianten - och måste vara sjukskriven resten av sitt liv.
Men med rådande moderatpolitik får hon inga pengar ändå.
Woho ..

Nu väntar schlagerfestival och pizza.
Puss och godkväll!

övningskörning!

så var det då dags, nästan ett år efter att jag fyllt 16 började övningskörningen. åkte hem från göteborg imorse för att för första gången sätta mig i toyen och köra. (Toyen är kusinernas peugot som har registreringsbokstäver TOY. Därav Toyen! Den kan nämnas en del!)
Mamma och jag åkte till Saabs parkering och jag bad henne berätta vad som kunde gå fel. Kärringstopp var namnet. Jo, det har man ju hört talas om en del.
Jag fick sätta mig bakom ratten och hon instruerade som värsta läraren (så har hon jobbat som dagisfröken och läst psykologi också). Jag klarade mig med ett kärringstopp på ca 40 minuter och mamma var supernöjd med mig efteråt, så även jag. Vi glömde dock både säkerhetsbälte och lyse på bilen men skitsamma, jag klarade mig bra!
Bättre lärare kunde man inte få! Imorgon blir det körning både med Toyen och med våran Saab, den är dock automatväxlade så den får man nog kanske köra hem också *hoppas* Jag ser grymt fram emot våren och att få öva en del, det var kul som tusan idag iallafall!

Peter står i duschen och jag ska kika På Spåret från igår sålänge och äta mina chips (i form utav Havrefras). Ikväll hoppas vi på Tacos och kanske besök från svägerska kan väntas, kul att få prata av sig om igår isåfall :)
Ha en trevlig lördagskväll!

Kramar 

Torsdag / Fredag

Såå, då var det äntligen fredagkväll igen, som man har längtat! Jag hade nog speciellt längtat efter att få vara i stallet en fredag eftermiddag, det är faktiskt något av det bästa jag vet ..
Nåja, ska väl försöka få nerpallrat litegrann från de dagar som gått!

I Torsdags var det mångfaldsmöte på morgonen och eftersom jag skulle till stallet hade jag cykel. Kom in några minuter försent med rosiga kinder och utan andning. Rektorn satte mig på en stol så att jag skulle få lite luft och hämtade fralla och festis. Våran rektor är överdriver bästa någonsin. Det märks att hon har varit lärare tidigare och vet vad eleverna behöver (nej, inte fralla och festis)
Mötet gick, precis som dagen.
Satt på mattelektionen och tittade ut genom fönstret, ut i vårsolen. Kikade på folket som gick förbi, busschaufförerna i bussarna och byggnadsarbetarna på andra sidan gatan. De hann spckla en hel vägg på 70 minuter. Good work! När lektionen ääänligen var slut trampade jag ner till stan och tsatte mig på bussen till Älvängen. Satt och njöt av solen som lyste in genom fönstret och svor åt att jag hade läkartid så att jag inte skulle ha tid att rida i vårvärmen. Morr. Var är det för läkare som Bara jobbar torsdagar? Ursäkta, men dålig stil tycker jag. Jag har häst då!

Kom ner till Älvängen och promenaden till stallet var mycket behagligare än förra veckan då det blåste orkan och regnade så jatt jag såg ut som en tiger när jag kom till stallet *suck* Men nu va det mycket trevligare än sist alltså!
Jag mockade och gjorde iordning och sedan tog jag och Shakira en liten promenad i det fina vädret =)
Damen såg väldigt nöjd ut att få gå och sträcka lite i solen, och lite frisk luft har ju ingen dött av!

Mitt inplanerade läkarbesök gick, bra? Tja, hon hade en fundering på vad det kunde vara och vägrade lyssna på mina funderingar om endometrios, livmodershalscancer och underlivsinfektion (som är ganska farlig) Nejdå, jag skulle inte oroa mig. Jag bara dör av skräck ändå. Undersökte gjorde hon iallafall och ultraljud gjordes.
Jag kunde bara inte låta bli att säga : "Gud, jag längtar tills jag ligger här och ser min baby på skärmen"..
Hon skrattade gott åt mina funderingar och sa att det är nog ett tag kvar det! (för nyinkomna läsare, nej jag är inte gravid)

Mötte upp Peter, mitt älsklingstroll (som tycker att han får alldeles för lite plats i min blogg trots att han är mitt allt, så han får väl komma in mer och mer nu då!) och sedan körde mamma ocss till hans andra syster, Marie som nyss fått en liten pojke. Såg kort innan och herredutsingen! Kommer ihåg när jag såg Elsa första gången!
Ska nog ha bebisspecial i bloggen någon dag och lägga in enbart barnbilder tror jag!
Vi åkte upp och kikade på lillkillen och Peter blev plötsligt väääldigt försiktig och tyst och såg väldigt barnsugen ut *jösses*.
Det är nog första gången jag blir liite nervös med den grabben. Nåja, han satt snällt hos morbror Peter men protesterade lite hos morfar sedan. Efter en stund hos mamma fick han komma till min famn och jag kände ganska direkt att jag skulle brista totalt. Men jag höll mig i skinnet och efter lite gnäll, men med nappen i munnen somnade lille Robin i min famn och låg där en bra stund och sov!
Åh, vad jag kommer att låna "Karlsson på Taket" av Sabina när barnet kommer (Moa har döpt sin framtida lillasyster/lillebror till karlsson!), jag längtar efter det nu som tusan. Då finns babyn bara några hus bort, då ska det engageras kusin Rebecka! Och framför allt i att passa Moa!

Och så var det en sån där hopplös kväll igen, då man varken vill åka med hem till Peter eller åka hem till Trllhättan. Dom kvällarna man behöver ett tredje alternativ att åka till *suck*
Nåja, jag kom hem i alla fall och var i säng på tok för sent men somnade till slut ändå ..


Idag har varit bra från början till slut egentligen. Mamma körde till skolan imorse så jag behövde inte oroa för något, klarade att gå på alla lektioner och fick briljera lite när vi började med kapitlet om Vindar och Väder i Geografin. Svenskan var inte lika trevlig som vanligt *suck*

Nu till dagens höjdpunkt istället, stallet! Tog mig ut och vädret var inte lika bra som igår, men helt okej ändå!
Paddocken var lite småblöt men det gick skulle gå ändå!
Tog in söthästen och stod och slet med leran som värst när Malin, en annan av tjejerna i stallet kom upp. Hon tog in "sin häst" och vi stod och borstade och tjötade på ett bra tag och hon följde med ut till paddocken sedan för ett hoppass. Hade blivit lite varnad att Shakira nog kunde vara lite pigg och busig nu så jag var lite på min vakt. Västen var ganska så för stor, skulle hon ha bråkat hade man väl fått hoppa av bara, no big deal.
Hur som helst, Shakira uppförde sig exemplariskt och gick superfint, lkugnt och sansat. Hon lyssnade på mina hjälper, broms och framåtdrivande. Hur underbart som helt att slippa kämpa som ett djur med något av det!
Vi skuttade över vårat kryss på 50 då jag inte vill pressa henne på höga höjder, hellre små hinder flera gånger!
Jag har nog aldrig varit med om en häst med den bjudningen som Shakira hade idag, hon hoppade som Milton över i varje språng och frustade och hade öronen framåt hela passet. Jag kände mig väldigt lugn på ryfgen och hon fattade bra galopp, utan att bocka eller försök till minsta bus.
Vi lade upp en bom och hoppade ngra skutt i varje varv på ett räcke innan vi nöjde oss för dagen, då var jag supernöjd och lät som jag brukar göra inne på tävlingsbanorna där jag högt och ljudligt berömmer hästan efter bra språng. Töntigt? Ja.
Men hon verkade bara bli glad så det berömdes på och en massa godis blev det i stallert sedan!

Mockning, vatten och mat var näst på schemat, och att skriva i boken förstås. Åt litegrann och fortsatte tjöta med Malin, som skulle ta samma buss som mig så vi knatade ut. Pratade om det mesta mellan himmel och jord, mest hästar såklart eftersom det har man inte alltid så stor möjlighet att göra med Peter eller mamma liksom..
Peter och Göran hämtade mig i Agnesberg och vi åjte upp och fixade mat och sådär.. Kikade på Let's Dance och nu är vi på väg i säng! Imorgon blir det nog Trolhättan för lite övningskörning och att hämta mina historiepapper osv.

Ha en trevlig fredagkväll!

Kramar

Stroh out

Dagens I-landsproblem

Tjej ~25 (högt och tydligt till tjejkompis ~25):
Alltså, jag MÅSTE hitta en kille att ta med hem. Batterierna är slut i min dildo!



godnatt!

bajshumor för pojkar!

Jag hittade nyss världens sämsta bajslista som man borde skriva ut och ge bort som någon form av present. Jag vet måånga killar med bajshumor, dessvärre inte så många tjejer. Grabsen får väl räkna med en sådan till kommande födelsedagar..
HAHA!

intresseklubben noterar.





JAG SAKNAR FORTFARANDE KOMMENTARER FRÅN 13 PERSONER!

Ursäkta?

ehm?!

image91

förstår du inte?
ta en tur till icas fruktdisk isåfall ..

nothing will be the same

Usch, vad dåligt samvete manfår när man inte skriver någon blogg, men tiden har inte riktigt tillåtit det.
Helg har det juv arit och fram och tillbaka har det åkts så nu får man väl sätta sig och plita ner ett par rader om vad som har hänt. Lite tråkigt är det att det är såå många som läser varav många jag vet vilka det är men att ingen kan ta sig de där sekundrarrna att skrva ner en liiten kommentar. Det skulle lysa uppmina dgar hemma så mycket. Tur att Nettan har förstått grejen och alltid är först med att skriva en rad!

Hur som helst då. Min fredag tillbringades hemma och ondare än så har jag nog aldrig haft. Bedövningssalvan från urologen skulle ut och jag skrek som jag-vet-inte-vad här hemma hela förmiddagen. Både mamma och Peter erbjöd sig att komma hem och hålla mig i handen men vad hade det spelat för roll?
Nåja, jag var helt slut hela eftermiddagen ,en fick iallafall lite städat på rummet och gosat med ninisarna när jag ändå var hemma.

Åkte ut till Etage med lillsyrran för att köpa mat till kvällen, eller ja, tillbehör till räkorna som peter skulle köpa på delikatesshörnan. Köpte supergoda fullkornsbaguetter (nyttighetsfreak som jag är ibland) , dricka och en massa goda snacks och godis som var beställt av lillasyster.
Var med min goda vän och klasskamrat Olof och köpte present till hans flickvän som fyller år i Februari och det var väldigt trevligt. hanna var också med och efter att vi lämnat av henne tog vi bussen hem och småpratade litegrann om allt och ingenting. Snart blir det ut och köpa alla hjärtansdag present också, men jag har min klar så jag är lugn!
Självklart var jag tvungen att köpa coca cola ill räkorna. Coca cola till räkor är lika självklart som mjölk till pannkakor! Iallafall i min värld!
Nåväl, räkorna intogs till Postkodmiljonären och sedan till Let's Dance och vi hade trevligt när vi satt och bedömde klänningar och hur de dansade. Mat-Tinas klänning hade jag Lätt kunnat tänka mig, precis som Linda Bengtzings melodifestivalklänning gjord av gamla hårdrockströjor. Vill ha!

vi sov gott tillsammans och lyssnade på regnet som smattrade på rutorna, när vi vaknade var det ganska så tyst men Peter var inte sen med att kommentera det nya vädret: snökaos. Det låg redan två decimeter och det snöade på bra mycket med femkronorssizeade snöflingor, jippi liksom.
Vi åt frukost, gjorde oss iordning och knatade till tågstationen och promenaden tog en kvart istället för de vanliga fem men konstigt när man knappt ser en meter framför sig?
Jag hade mössan låångt ner över huvudet och gick neråtböjd hela vägen. När vi kom fram var tåget först försenat med tio minuter och sedan med ytterligare en kvart eller nåt. *suck* men iväg kom vi något hastigt då det aldrig ropades ut att tåget var inne så det var nog en del som missade det. Peter satte sig och läste min Veckorevyn och jag sminkade  mig oc kikade sedan upp för att ge honom en puss och upptäckte då att snön var borta. Neråt Älvängen var det snöfritt, sol och några enstaka moln på den klarblå himmelen. Väl nere i Göteborg var det lika fint, dock blåste det kallt men vi sprang runt på stan iallafall.
Jag köpta mig en skjorta och en orange halsduk på Weekday för sammanlagt 125 kronor. Fan, vad kul det är när man fyndar :)

Jga ligger 1500 kronor plus denna månaden och har shoppat lite grann. Men nu har jag fått pengarna mamma är skyldig också *suck* så nu har jag 1800 att på något sätt spendera *suck suck*. Ikväll följer jag med till Överby och köper hårfärg! :)

Nåja, lördagkvällen tillbringades sedan hos Peter, vi rensade bland en massa gamla kläder, slängde och sparade, jag fick ta det jag tilläts och ner i väskan åkte en rutig skjorta, två t-shirtar och en stalltröja. Tjoho!
image89image90
för en gångs skull (elelr nåt) får man väl få in lite bilder på sig själv på bloggen också.. Men så såg de ut iallafall!
Vi hade en trevlig kväll och somnade gott när klockan var ett.

På söndagen åkte vi till Trollhättan på kalas hos mormor vilket var trevligt som vanligt. Tjötade lite med släkten och åt supergod mat och den mest gudomliga efterätten någonsin! mmm..
Igår vart det skola och superbra dag. Jag fick gå upp i lugn och ro, kunde duscha håret och göra mig iordning och äta frukost utan värmepåsen eller något annat sånt. Hade inte ont på hela dagen och bättre än så kan det nog faktiskt inte bli!
Idag har varit sämre, var hos Mia imorse och pratade både uppföljande från förra veckan men även nya grejer. idag fick jag försöka minnas hur min första skoldag var och hur skolgången sett ut. Jag tänkte på Erik, men sa ingenting. Drömde om honom igår natt och det var lika verkligt som alltid.


dagens i-landsproblem:
* vad fan ska man välja för hårfärg?
* det blir ändå inte den hårfärgen man vill ha..

dagens roligaste:
min och peters diskussion igår när vi diskuterade att se på film och vad vi skulle mumsa på till den:
peter: jag har en chokladkaka med daim i min väska!
jag: ååh, vad gott! *gör stora ögon*
peter: jaha, vad har du att erbjuda mig då? vad får jag?
jag (med samma röst som en fyraåring): jag har havrefras!

-v-

Nej, nu ska jag sätta mig och skriva klart arbetet som ska lämnas in imorgon. Ska nog åka med mami och papi ut sen ändå en stund och då kika på hårfärg. Vill egentligen ha ett nytt linne också, men vi får se hur det blir med det faktiskt! Killarna ska få sig en godispåse också tror jag, kom på att om man köper torkade bananer hos djuraffären istället för på ica så sparar man nästan 5 kronor per hekto jämförelsevis. 9.90 per hekto betalar jag på Arken iställen för 14.90 på Jätten. Woo! Det är 50 kronor per kilo det!

Sen kommer Moa ikväll och ska hälsa på Timo!

NÅGON SOM HAR EN KANINBUR ATT SÄLJA?
Måste ha en till utebur då de inte går ihop, har kikat runt på blocket och annonssajter men hittar ingenting bra .. Vill inte att Sami ska behöva bo i en innomhusbur ute, framför allt är det varken bra för honom eller buren. Nåja, hör av er någon som vet om du/någon annan har!

Ha en trevlig eftermiddag, skriver säkert mer senare!
Kramar

Stroh out!

Mot Hööks!

Så fort jag kan ska jag försöka ta mig till Hööks!
image88
den skulle matcha den blå regntäcket skapligt bra tror jag :)

fix och trix!

image85
image86image87

Nu är det någorlunda fixat iallafall. Mattorna är inlagda, alla små "glimma"värmeljushållare och det sitter vaniljljus i varje liten hållare. Ska försöka ta mig till någon slags mataffär för att köpa det där nödvändigaste plus chips till ikväll så man får väl försöka dra på sig lite kläder och hoppa iväg utåt. Måste ha (ja, det är nödvändigt) några sånna där småväxter till för att ha på skrivbordet, där det blir högre liksom. hade gosedjur jag fått av Peter där förut men de har fått bättre plats så något litet vill jag ha där. Eller man kanske bara ska unna sig en bukett tulpaner och sätta där? Nåja, vi får se.
Nu ska jag få i mig lite lunch och lägga in kläder i garderoben sedan!
Kramar

Hit me!

dagens i-landsproblem:
* jag måste köpa / fixa ytterligare en utebur till mina kaniner (fan!)
* jag kan inte bestämma mig om jag vill ha räkor eller tacopaj till kvällsmat..

dagens roligaste:
konversationen i bilen igår..
peter: fan, jag skulle behöva ryggmassage. Åh, becka! Kan inte du ge mig ryggmassage sen?
jag: Jag har också ont i ryggen och i hela kroppen efter att ha legat och spänt mig halva eftermiddagen.
mamma: Vill ni kan ni ju låna min massagestav
jag: eeh, ursäkta men vad sa du?
mamma: haha, min massagerulle då?

dagens fråga:
Om det blev jordbävning på Mars, vad skulle det då kallas?

STROH OUT

Det är tanken som räknas..

Lite dåligt samvete får man när man inte skrivit blogg på flera dagar trots att man haft en hel del att skriva om, tagit bilder att lägga in ovs. Man brukar ju säga att det är tanken som räknas men inte i detta fallet!
Iochmed att jag Skulle skrivit blogg både i förrgår och igår blir det lite suddig av vad som hänt och sådär men ska försöka få ihop ett någorlunda inlägg ändå!

Eftersom jag skriver på "skoltid" är jag givetvis hemma även idag. Gårdagens besök hos urologen har idag gjort att jag har legat och kvidit hela natten plus hela morgonen och större delen av förmiddagen har tillbringats på toaletten eller i halv fosterställning i soffan och försökt komma iväg till någon annan värld en stund.. Drömde konstiga grejer och vaknade sittande i soffan på det mest onaturliga sätt en människokropp kan utsättas för. Underbart. Inte nog med det så hade min fot plus hela vaden somnat så där låg jag och skrattade och grät om vartannat eftersom det både gjorde ont och kittlades.
Nu har jag vaknat till något, är hungrig som en varg men med noll inspiration till mat så vill någon komma och laga mat åt mig så går det superbra. Får be pappa köpa med sig något kanske ..
Ska rafsa ihop ett inlägg ialafall och få med lite bilder om det går också!


Jag fixade ju i ordning på mitt rum för ett par dagar sedan, möblerade om och städade som en tok vilket resulterade i att jag nu stormtrivs där och gärna tillbringar eftermiddagar där både ensam och med sällskap. Att kunna sitta vid skrivbordet som nu är renplockat och greja med  ina grejer medan Peter sitter och spelar Nhl är för mig nu en lyx. Inte en chans att jag hade velat det tidigare. Jag tror på det där med dålig energi osv då jag inte kunde sitta vid mitt skrivbord förut utan att få obehagskänslor men det kan ju bero på att jag inte tycker om att sitta med ryggen mot dörrar också. Sängen står i sämre energi men det blir en vanesak, jag trivs med resten så det är lugnt! Fick även mammas och pappas bröllopspresentlampa att ha på mitt rum då det lätt blir väldigt mörkt på kvällarna eftersom mina lampor knappt ger något ljus alls. men nu är det ljust och fint!
image83
hitta mumintrollen!

Dock ska ni få att jämföra med sedan då jag ska plocka lite på rummet och sätta in växterna plus ljushållarna jag köpte på Ikea igår. Wihi! Eftersom jag varit så duktig halkade vi in på Ikea en stund och åt litegrann (ja, med betoning på litegrann då de andra åt middag och jag en ostfralla, men jag klarade inte av att ha valalternativ just då..) och gick sedan på inredningsavdelningen den sista halvtimmen innan dom stängde. Jag fick två större växter (kort kommer så fort de är uppe!) och två supersöta små ormbunkar som jag nog ska ha på skrivbordet där nallarna står. Frågan är bara vart nallarna ska få ta vägen isåfall ..
Håhåjaja, detta ständiga inredningsbesvär ..

Var ute i stallet igår hos Shakira och premiär för att vara själv, woho. Jag klarade mig väldigt bra tycker jag själv och man känner sig mer ansvarstagande när man helt plötsligt blir ensam med viktiga uppgifter. Ansvarstagande att knappt äta något? Nej, jag glömde bara. Snodde en kaka ur Nettans låda så något petade jag i mig ändå .. 

Kom ner till älvängen och fyfan vilket pissväder! Det blåste kuling när jag kom upp till stallet och alla hästarna stod med rumpan mot vinden och såg fruktansvärt besvärade ut. Möttes av en glad men stor Donna och tre små barn tillhörande Lollo och alla var såå trevliga när jag kom. Kul när man känner sig välkommen!
Kira verkade väääldigt glad när hon fick komma in och tyckte att de var väldigt mysigt att bli lite kliad med handduken på halsen. Hon riktigt kråmade sig och såg ut att tycka att det var väldigt skönt! Eftersom det fortfarande blåste storm ute så stod jag länge och torkade, tvättade av benen, borstade och allmänt pysslade. Vi stod och småpratade en stund och så sakterligen började jag ta på grejerna.
Jag var måttligt positiv till att ge sig ut i paddocken i busvädret men jag var lååångt mer positiv än Shakira som stod läänge och proteterade i stalldörren - hon skulle vara inne! Med lite hjälp av spöet gick hon till slut mycket motvilligt med ut i paddocken. Jag kom upp och hon kändes redan från början väldigt fin.

I och med regnet och blåsten stannade hon varje gång hon kom med rumpan mot blåsten och vägrade sedan gå framåt. Bytte varv ett antal gånger och försökte mig sedan på lite trav. Hon gick med näsan in i bogen för att slippa regnet i ansiktet och efter lite småtrav i båda varven gav jag upp. Vi var väl ute i 8 minuter eller någonting, vilken underbar medryttare man känner sig som då!
Hästen ville absolut Inte ut i hagen när hon var klar sedan och såg väldigt trumpen ut när hon till slut blev dragen ur stallet. Slutsats av dagen iallafall: regn och blåst är ingen bra ridkombination..
(det mesta kopierade jag ur mailet som jag skrev till Nettan igår kväll - har för lite ork för att skriva en sammanfattning en gång till när jag redan hade en bra!)

(fick supersöta biler på Kira igår, men de ligger på telefonen och jag hittar inga sladdar så att jag kan få in dom i datorn så jag bjuder på ytterligare en äldre bild!)
image84
första "ridturen". Lite skritt i paddocken eftersom hovslagaren inte varit där och fixar bort mördarskorna än!

Nåja, tanken är det som räknas när det kommer till Peters alla hjärtans dag.paket som nu tydligen är på väg! Wihi!

Nu ska jag ner och fixa lite lunch och sedan ska jag nog försöka få lite ordning på rummet om jag kommer upp mer idag .. Ska värma på min värmepåse också, som jag går runt med som värsta nallen.
Lägger in bilder sen när växter och sådär har kommit tillsätta på rummet!
Ha  det bra så länge!

RSS 2.0