BAJS!!

Självklart börjar det funka att skriva blogg NU när det inte har funkat på hela kvällen. Skriver om både idag och imorgon när jag kommer från Gbg imorgon istället..
Puss & Godnatt

ursäkta..

lovade ju en blogg igår men det vart inget med det då jag slet som ett djur för att hålla mig ifrån internet igår för att plugga istället. det gick mindre bra men någon blogg fastnade jag inte med, tyvärr.

Och lika tyvärr så bara "råkade" jag halka in på Börjes hemsida (hästsportaffär) för att kika på mina realeseskor för att där upptäcka att de finns i storlekarna 35, 40 och 41! Underbart, bara att leta nya skor nu alltså *mutter* Kikade även en sväng inne på Hööks hemsida men hittade där bara en massa söta grimmor som Shakira skulle vara sååå fin i (A) Får väl ta mig en tur till Torp någon dag, eftersom Hööks inte finns kvar i Trollhättan längre *mutter*

Var och pratade med Mia för första gången igår som jag ska till nu varje vecka 8.50 på tisdagar. Intresseklubben noterar men det måste varit en av de snällaste och mest förtroendeskapande människor jag träffat (en av dom) och jag ser fram emot veckorna faktiskt. 
Självkklart fick jag inte gå till skolan efteråt, utan det var bara att försöka bege sig till närmaste toalett / värmedyna / tekopp vilket var hemma och eftersom bussen inte skulle gå förrän efter 25 minuter beslutade jag mig för att gå till biblioteket och låna skivor till pluggningen (man vet ju aldrig om man kommer upp från datastolen igen heller ..) På vägen dit bara rååkade jag slinka in på Yesterday för att där upptäcka att mina drömskor fanns kvar och var då tvungen att köpa dessa plus ett skärp. Yesterday är Trollhättans egna och enda second handbutik där jag mer än gärna fyndar godbitar då och då. Skorna, ett par röda pumps med liten klack, gick på 40 kronor och det lilla skärpet 20. 60 kronor allt som allt tyckte jag var väldigt överkommligt!

väl på biblioteket och efter låång stunds kikning av skivor kom jag på att jag inte hade bibliotektkortet med mig och fick knata tillbaka till torget för att åka hem. pluggade duktigt och skrev så att tassarna rykte. Peter kom hit och vi pusades en stund innan vi lagade mat to the family. tacos med massa gottigt, dock inte den goda tropiska såsen mutter*
Sedan var jag ganska bra flickvän och lät Peter spela på sitt NHL-spel medans jag fortsatte skriva, vek ihop kläder, plockade på rummet och fixade med saker. Seda somnade vi gott vid halv elva!



ida ska jag försöka komma till skolan iallafall, har missat historielektionen vilket gör mig ledsen men jag får skriva av någon kompis anteckningar.. ska se till att skriva mer ikväll och försöka lägga in lite bilder och sådär då också!
Pöss haj

Stroh out

Dagens sista inlägg!

Ja, då var klockan en del och helt slut som jag är efter en lååång dag där knappt något har velat gå som jag vill så ska jag nu lägga mig i sängen med en välförtjänt kopp te. Har haft en lång, ensam dag hemma förutom Nettan som gjorde mig sällskap på msn en stund men man känner sig inte hypersocial sånna här dagar heller, inte så konstigt kanske..
Har fått städat på mitt rum, storstädning med ommöblering och grejer. Jisses, nu är det fint där! Det lär ju bli en del grejer slängda på golvet när Peter kommer imorgon men vad gör det? :)
Nåväl, lite roligt ska det läggas in idag också, några ilandsproblem och en fråga iallfall!

dagens i-landsproblem:
* Att det är fel gubbar som gör mål i hockeyn så att Peters dreamteamlag får  för lite poäng
* Dina arbetskamrater stör dig när du är ute på internet hemma... (tracka mig inte på fritiden!)
* Det samlas vatten ovanpå kaffemuggarnas bottnar när de har stått upp-och-ner i diskmaskinen.. (det är äckligt)

dagens fråga:
Varför finns det flytväst under flygplansstolarna, när det hade varit bättre med fallskärm?

dagens roligaste:
Outsiders på kanal fem. Idag handlade det om Pony play.
En klasskamrat och jag diskuterade på msn och jag dog av skratt.
någon som såg? Kan förklara i morgondagens inlägg vad det handlade om annars..

dagens tips:
drick mycket. det har inte jag gjort idag!



image80
måste bara lägga in bild från idag med mina nyinköpta örhängen från igår. Jag kände mig superfin när jag skulle till skolan imorse men kom ju som sagt aldrig dit ..
men man ska inte klaga, det finns de som har det fan så mycket värre! Har en del bra grejer att se fram emot denna veckan ändå:
tisdag: "doktor" på morgonen och på kvällen kommer peter hit!
onsdag: drama i skolan, bästa ämnet på veckan. plugg ioförsig
torsdag: rida Kira! (bäääästa!) och urologen i göteborg och få svar på om det är njursten
fredag: fika med jessica! och hemmakväll med peter och lillasyster
lördag: hemmamyskväll med peter i göteborg
söndag: middag hos mormor som fyller 69!

avslutar dagen med en av mina favoritbilder. Godnatt!
image82

Dagens rätt

Dagens fel är i allafall att det onda fortfarande inte vill ge sig och att det enda jag fått i mig idag är en varm banan och ett par lingon. Suck. Kaninerna har iallafall fått mat och verkade glada, men Timo var som vanligt tveksam till maten. Surgubbe!
Ska försöka möblera om rummet idag också då även Peter börjat klaga på att pappa snarkar. Suck för att ligga vägg i vägg med sina föräldrar, när Peter flyttar då flyttar även jag så man kan få sova i lugn och ro! Ska flytta sängen till andra änden av rummet och försöka få lite fina växter sedan att ha i mitt rum!

det var allt för nu!


En far kommer cyklande. Sonen ~ 4 befinner sig några meter längre bak, också på cykel.
Sonen: Vad långsamt du cyklar pappa!
Pappan: Mm.
Sonen: Flytta på dig för i helvete så att jag kan cykla förbi.
Pappan (argt och chockat): Vad sa du?!
Sonen (tveksamt): ... pling, pling.

Sötnosar!

Dagens första inlägg, morgonens inlägg blir lite bilder från lovet och fram till nu och då främst på djur och sådär. Har fått ett par riktigt fina bilder, både på mina egna småttingar men även på vovvsarna och på hästarna. image68
snygg rocco hemma hos marie, dagen före julafton

image69
två supersnygga vovvar utanför hagen i snålblåsten den 18 januari

image70
nisse njuter av att rulla sig i ensilaget medans vi fyllde påsar

image71
snygg shakira efter ridturen

image72
nettan och nenca

image73
sami posade snyggt för mig ute igår ( synd bara på ögonen..)

image74
tills han kom på att det togs kort, då blev det trumpet!

image75
timo ville hellre äta än att posa..


image76
sami på gången igen!

jag MÅSTE få lägga in lite äldre djurbilder också, det är ju inge jobbigt att titta på söta djur. eller hur?
image77
timo, samma dag som han kom. han var väldigt pluttenuttig liten!

image78
småbebisarna från -06
trixie (svart)
högst upp fr v: shira & jari
silje & mumin


image79
denna damen var en Riktig poser!
Foxy -05


nåja, det blev väl inte Så många gamla bilder ändå ..

efter misslyckat försök att få 1-årspresent till älsklingstroll eftersom vissa företag tydligen inte kunde sköta sig har jag nu gjort ett nytt försök att få min perfekta present. förhoppningsvis blir det bra, även om den blev mycket, mycket dyrare än jag tänkt mig .. men det får man väl leva med!
nu ska jag försöka få i mig lite te och något i magen, ligger hemma på morgonen idag som vanligt. men på torsdag har jag Äntligen tid hos urologen. sen hoppas vi att allt blir kalasbra igen!
ha en fin dag sålänge, skriver mer senare idag också.
kraam

stroh out

trollskogar

Så, idag var det lördag. Igen.
I vanliga fall är lördagar underbara, men inte idag. Förkyld och ensam är en tråkig och jobbig kombination men så måste det tyvärr vara ibland. Ikväll är det bowling med mormor, morfar, kusiner och rune. Förhoppningsvis är man någorlunda okej senare så att man orkar följa med och bowla och slipper ligga hemma och vänta på att de andra ska komma hem.

Igår var en tämligen vanlig fredag med undantag för föreläsningen om de olika samhällsinriktningarna. Lektioner, äcklig mat och allt annat vanligt fyllde dagen och när den äntligen var slut tog jag bussen ner till stan för att vänta på lillsyrran. Kikade in på Yesterday en sväng, och borde åka dit idag och köpa tröjan och skorna jag hittade, men det tror jag inte att jag orkar. 80 kronor för ett par röda pumps OCH en lång sickad tröja med v-ringning. får väl se om mamma har möjlighet att köra ner sedan kanske..
jag måste nämligen ha det ..
fick lite köpt igår iallafall, ett långt svart linne och en större ljusgrå top med djuuup urringning som kräver ett linne under. Två par örhängen blev det också, ett par silverringar och ett par lila ringar. ska försöka få kort på det sedan ochlägga in. och lägga in alla andra kort jag BORDE lägga in ..

dagens i-landsproblem
* när man är för stor för strl. S och för liten för strl. M

dagens fråga:
Om man försöker bevisa Murphys lag, kommer saker att fortsätta gå åt fanders?

dagens roligaste:
Jag har mycket konstig humor vad gäller det mesta, men det här är sjukt kul. Speciellt efter att Lordi vunnit Eurovision Song Contest.


Temperaturer i Finland

15°C (Det blir inte varmare än så här i Finland, så vi börjar här)
- Spanjorerna tar på sig mössor, vinterjackor och handskar.
- Finländarna solar.

10°C
- Fransmännen försöker förgäves starta upp centralvärmen i sina hus.
- Finländarna planterar blommor i trädgården.

5°C
- Italienska bilar vägrar att starta.
- Finländarna cruisar i cab.

0°C
- Destillerat vatten fryser.
- Vattnet i Vandaån blir lite tjockare.

-5°C
- Folk i Kalifornien håller på att förfrysa.
- Finländarna grillar den sista korven före vintern.

-10°C
- Engelsmännen sätter på värmen i sina hus.
- Finländarna tar på sig en långärmad tröja.

-20°C
- Australienarna flyr från Mallorca.
- Finländarna slutar fira midsommar, hösten har kommit.

-30°C
- Folk i Grekland dör av kyla och försvinner från jordens yta.
- Finländarna börjar torka tvätt inomhus.

-40°C
- Paris krackelerar sönder i kylan.
- Finländarna köar vid korvkiosken.

-50°C
- Isbjörnarna börjar evakuera nordpolen.
- Finska armén flyttar sin vinteröverlevnadskurs till senare i väntan på riktig vinterväder.

-60°C
- Korvatunturi förfryser.
- Finländarna hyr video och stannar inne.

-70°C
- Den falska jultomten flyttar söderut.
- Finländarna blir frustrerade eftersom det inte går att lagra Kossu (Koskenkorva) utomhus. Finska armen drar ut på vinteröverlevnadskurs.

-183°C
- Mikroberna i maten överlever inte.
- De finska korna klagar över att mjölkarnas händer känns kalla.

-273,15°C
- All atombaserad rörelse stannar.
- Finländarna börjar säga till varandra "Perkele, vad kallt det känns ute idag".

-300°C
- Helvetet fryser till is.
- Finländarna vinner Melodifestivalen.


dagens tips:
Gömda av Liza Marklund.



Nu ska jag lägga mig i sängen och kika på Candy som jag och syrran köpte igår .. Och hjälpa mamma med bordet.. Ha en trevlig dag allihop, uppdaterar mer lite senare!

Shakira!

image7

Så var en låång dag nästan slut, eller ja, kvällen har ju nyss börjat men en lång dag har det varit. För mig åtminstone! Ska sätta mig och försöka få skrivet en del, lägga in en del bilder jag inte hunnit med att lägga in än och sådär!
Inte nog med att natten vart kass och jag har vaknat ungefär åttehundra gånger, jag vaknade dessutom med känning av en rejäl förkylning. Ni vet sådär att man är helt tung i huvudet och näsan känns som om den ska sprängas vilken ögonblick som helst. Så mådde jag. Och inte nog med det så kom infektionen och hälsade på så att gå till skolan som vanligt gick inte utan jag satt i soffan hela morgonen och såg solen gå upp över hustaken. Vid tiotiden blev jag för stressad och fick gå upp och försöka få mig i någorlunda skick för att gå till skolan, vilket faktiskt lyckades. Och efter en timmes mattelektion fick jag Äntligen ta mig till stallet nere i Älvängen!

Nettan hämtade vid bussen och vi åkte ut tillsammans med vovvarna. Nyköpta, ljusa jeans i kombination med glad tax och smutsiga tassar. Får försöka borsta av dem med kaninborsten sedan!
(bild från tidigare tillfälle)
image65

Vi åkte ut till pållan och jag övade inför nästa torsdag då jag blir ensam därute genom att få mocka helt själv med kontrollant och fixa mat till lillhästen och sådär (nu kom jag på att jag glömde hänga hennes hink på stalldörren, skall inte upprepas igen!). Medans jag mockade duktigt smörjde Nettan grejerna och vi pratade allmänt men mest om hästen och jag fick tips, instruktioner och sådär vilket kommer att underlätta en hel del framöver!
Det mesta gick i varje fall bra, vi tog en skritttur ut med Nettan  vid sidan och sedan lite trav och galopp i paddocken.
Nästa vecka får det nog bli lite bomövningar och liknande, får sätta mig och kika runt efter roliga övningar på nätet! Efter ridning och utsläpp av hästen i hagen var det till att bege sig till Älvängen för att ta bussen hem. Hann in på Ica och köpte fralla, drickyoghurt och delicatoboll.
Log för mig själv när jag kom på att klockan var fem och det då började mörkna på allvar medans det under hela vintern varit mörkt vid tre. Då vart Rebecka glad!
När det var typ tio minuter kvar till torget stensomnade jag och vaknade lagom att få kasta på sig grejerna och gå mot stället jag och pappa bestämt att han skulle hämta upp mig på.

Hann in på Fidos en snabb sväng och hittade jättesöta kattselar som mina småttingar ska få att ha nu i vår när vi ska vara ute!
Sami ska få en röd med vita katttassar och Timo ska få en svart med vita katttassar! Bara det att de kostar 105 kronor styck men då får man iochförsig med två kattleksaker tillvarje sele, men hur mycket nytta har jag av dem då? Nåja, det blir väl till att spara eller bara unna dem kanske. Än så länge så klarar dom ju sig med sina gamla men de är ju såå tråkiga! Nu är ju båda pojkarna kastrerade också (Sami kom hem nycuttad igår!) så nu ska de sättas ihop ivår, förhoppningsvis.
Ska sätta ihop dem här uppe på mattan idag tror jag, där ingen av dem varit tidigare. Sami verkade piggare och mindre drogad idag så vi hoppas att det funkar!
image66
timo som liten bebis
Tur som tusan att man blir rik inför februari, för det är mycket som behövs alltså! Förhoppningsvis så kan kaninerna flytta ut, utomhus (helst tillsammans också..) i början av Mars beroende på hur vädret artar sig och om det blir varmare. I annat fall behöver jag ett hönät till Sami , så att han slipper äta smutsigt hö från golvet.
Ska försöka ta vägen via kanalen hem imorgon och plocka lite kvistar och sådär och lägga in i burarna. 
Och när våren kommer ska jag försöka att träna pojkarna litegrann så smått. Lite hoppning och konster och sånt som övriga kaniner har kunnat tidigare. Båda två är tydligen duktiga hoppare så vi får väl se hur det går med det! 

Hoppas hoppas hoppas att de funkar ihop sen. Gud, det blir alldeles för stort problem annars..
åandra sidan, Timo kommer att bli fet som tusan om de inte får separata matskålar .. Får väl försöka fixa något sånt också, bra men små matskålar. Och vänja de små livem vid vattenflaskor.
Ja, det blir en låång vår!

Sitter inne på hästsidorna för fullt, Bukefalos, Börjes och Hööks och kikar på grejer och tips. Kul att bli lite motiverad i ridningen igen och inte bara ranta runt i skogen. Inte enbart det iallafall. Ska nog fjäska med mamma när hon kommer hem och beställa ridskor. Hittade skorna nedanför på Börjes hemsida för enbart 175 kronor. Billigt värre! Ska någon ha något är det bara att säga till, frakten blir ju billigare!
image67
Iochmed att mamma lovat mig pengar för ridgrejer så har jag ändå alltid betalat själv. Alla två par ridbyxor jag köpa (229 kronor styck) har jag betalat, min ridjacka betalades med pengar jag önskat mig både i julklapp och på födelsedagen, de förra skorna osv. Listan kan göras lååång. Men ett par skor för 175 spänn kan jag nog tigga till mig! Mina röda vardagsstövletter kostade mer. 24 kronor mer, men vadå?

Man kanske borde kolla klädsidorna också då när man ändå håller på? Man slipper trängas i affärerna men kan ju dock inte byta så lätt men det gör mig ingenting.
nu blir det roligare grejer, inte bara en massa tjat från mig.
jag skulle kunna klaga i timmar på förkylningen som är på väg att bryta ut men jag skiter i det och får väl skriva om den en annan dag i stället, när den mer finns på riktigt!

dagens tre i-landsproblem:
*
Det finns för många glassar i glassboxen, så du vet inte vilken du ska välja...
* Det har satts upp sprajlans nya tvättmaskiner i tvättstugan, så nu måste du ägna flera minuter åt att lära dig hur de fungerar
(det Är jobbigt att lära sig hur en ny fungerar. när vi bytte diskmaskin tog det mig tre månader att hitta "start"knappen!)
När det inte blir den färg du önskat dig när du färgar håret. (titta bara på mitt!)

dagens fråga:
Varför steriliserar de sprutnålarna inför den dödliga injektionen?
jag måste ha två idag
Om du kväver en smurf, vad får hans ansikte för färg?

dagens roligaste:
det har varit mycket dåligt med roligheterna idag iochmed att jag mår litegrann som en husmus (jag mår inte råtta, bara husmus) men jag ska leta upp något skojigt på nätet som folk kan få skratta åt en stund! Dagens tips var ganska kul och frågorna också, men ska lägga in några roliga historier eftersom inge roliga situationer uppstått. Utom möjligtvis Nettans svärande över att hon inte kom ihåg hur remmarna på tränset skulle sitta. Sånt är verkligen Alltid kul att lyssna på. Dock inte att sitta där själv.

Haha, nu hittade jag något ganska bra. Tre gånger har det ringt telefonförsäljare ikväll så jag hittade en superbra lista med de bästa sätten att bli av med en telefon försäljare:

1.
Försäljaren: (Presenterar sej)
Du: -Vänta lite, jag ska bara byta telefon...
*Klick*
Om de ringer upp igen, bara upprepa...


2. Om dom börjar med att säga "Hur mår du idag?" svara, "Varför vill du veta det?" Eller så kan du säga "Vad glad jag är att du frågade, därför att ingen verkar bry sig nuförtiden och jag har så många problem, min ischias blir bara värre, mina ögonfransar trillar av, min hund dog precis...." När de försöker sälja igen så fortsätt bara att prata om dina problem.


3. Säg att du jobbar för samma företag. Exempel:
Telefonförsäljare: Hej, det är Nisse från Bonniers.
Du: Bonniers!! Oj, dom jobbar jag också för! Var ringer du ifrån?
Telefonförsäljare: Öhhh.. Uppsala.
Du: Häftigt, så det sitter ett gäng där. Hur är affärerna/vädret? Synd att företaget har en policy som hindrar att vi säljer till anställda. Äsch, Vi hörs!


4. Säg till telefonförsäljaren: "Tyvärr, jag kan inte prata just nu, men kan inte jag få ditt hemnummer så kan jag ringa när jag har bättre tid." När dom lite besvärat svarar att de inte kan ge ut sitt hemnummer säg, "Jag förstår, du vill inte att främlingar ringer hem till dig! Nu vet du hur jag känner det."


5. Säg till försäljaren när han ringer; -Min tid är dybar, jag tar 500 kr i timmen, du kommer att behöva mitt bankkontonummer (räkna upp siffrorna, helst flera gånger och be dem läsa upp det). Okej, fick du med det? Jag tar tid från och med nu! Nå, vad vad det nu du ville...?


dagens tips:
du har precis läst hur du blir av med telefonförsäljare. mitt andra tips för dagen:
Bojkotta alla djurkyrkogårdar som diskriminerar svarta guldfiskar och irländska pingviner.

Trevlig kväll och heja Sverige. NU ska jag ta mig något att äta, lite grönsaksstavar blir det nog idag. TAC för kommentarer och sådär, fortsätt gärna att kommentera!
Kramar
om du funderar alltför länge på nästa steg
kommer du att tillbringa livet på ett ben

STROH OUT

skorstenar och keramikplattor

Jahopp, då var det onsdag igen! För en vecka sedan hade man gått och lagt sig alternativt spelat åttingen efter en låång dag i skidbacken. Dock inte jag, eftersom jag satt inne och försökte plugga hela dagen.
På tal om plugga så slipper (jag avskrev mig frivilligt) jag göra samhällsomprovet i samråd med min lärare som tyckte att jag låg tillräckligt bra till ändå. Nåja, skönt att ha ett mindre att tänka på!
Kul satirfilm med Hasse och Tage på samhällskunskapen som vi skrattade hjärtligt åt.

Idag var det även ags för min historieredovisning om det antika roms vardagsliv och kvinnornas situation. Både klasskamrater och min lärare öste på med beröm efteråt och det stärkte självförtroendet bra så att det räckte inför hela dagen! tydligen visade det på intelligens att under de omständigheter jag hade
(jag redovisade ett grupparbete ensam och två ämnen dessutom och hade bara två dagar på mig att göra en helt ny redovisning av det jag redan hade plus det jag fick i måndags) kunna genomföra en Så bra redovisning och han verkade nöjd. Så även klassen som bara gav bra kritik, tack!
och på eftermiddagen förvandlades skolans matsal till ett Valtorg där vi fick information och lappar om de olika kurserna vi kan välja till i tvåan.
men jag som går om ettan på teaterlinjen får konstruera ett helt eget schema eftersom jag redan gjort a-kurserna så får jag antingen fett lite att göra i hela ettan eller så sätter jag helt enkelt in en del kurser jag kommer att läsa i tvåan sedan och lägger även till kurser som jag tycker verkar roliga. det blir nog kanon tror jag!

och woho, imorgon blir det ut till stallet! hoppas bara att man får vara bra imorgon, de senaste dagarna har inte varit helt okej men det har preciis gått! med mycket te och sådär så ska det nog inte vara någon fara, får ta med mig termos med varmt vatten till skolan eller nåt!
var och hämtade alla grejer ute hos Fantom idag också, lite sorgligt men eftersom vissa ändå inte hade vänligheten nog att vara kvar några minuter extra för att prata lite så var det bara att hoppa in och ta mina påsar. Ska packa om dom imorgon och ta med det nödvändigaste ut till Älvängen imorgon. hoppas det finns lite plats där bara ... (a)

peter snarkar sött i sängsoffan så jag får väl väcka honom och gå ner och dricka te nu då. hoppas dagen varit bra för övriga, hoppades på kommentarer osv (nettan är alltid duktig) iochmed nya grejerna men icke sa nicke så skäms på er! konstigt att man har 25 läsare per dag men ingen som tar sig en minut att skriva en kommentar?
jaja. skitsamma!
nu sticker jag och dricker te!
godnatt!


dagens 3 i-landsproblem
* du vet inte om du ska köpa cola före eller efter engelskalektionen (olof)
* baguetterna i caféterian är slut, så du tvingas köpa en tekaka  (fredrik)
* du hinner inte dricka upp allt te på morgonen så du måste hälla ut resten (jag)

dagens fråga:
Hur kommer killen som kör snöplogen till jobbet på morgonen?

dagens roligaste:
hur vi liknade oskyddat sex med att cykla utan hjälm och senare kom på att man Kan cykla utan hjälm, men stödhjul (p-piller) är att rekommendera. det blev sedan en lång och skrattfylld koversation om att cykla och ramla och vad man gör om hjälmen går sönder och stödhjul och så vidare. samhällshumor!

dagens tips:
i och med denna bantningshysteri som råder efter jul och nyår kommer här tips på en god och mättande sallad att äta antingen till lunch elelr till middag. min ligger fortfarande säkert i magen!
(1 person)
1 näve strimlad isbergssallad
5 cm gurka
1/4  tomat
1/4 äpple
½ avokado
1 liten riven morot
1 stor nypa russin
1 stor nypa solrosfrön
salladssås:
1 dl Lätt cremé fraiche
1 msk tacokrydda
blanda
Nyttigt och gott!

STROH OUT!

Uppdatering!

Såå, nu är allt skolarbete äntligen klart och det är dags att krypa till sängs. Peter sover hemma inatt och det är ensamt som tusan här. Tur att jag har Harry som sällskap när jag är ensam. Harry är mannen i mitt liv som möljt mig sedan jag var typ, nyfödd. Det är en stor snöeopard som var mitt favoritgosedjur när jag var liten. Det var inte detta jag skulle skriva om nu.
Iochmed att folk är såå dåliga på att kommentera inläggen ska jag nu börja med lite kul saker efter varje inlägg i form av: dagens i-landsproblem, dagens roligaste, dagens fråga och dagens tips! Det är iallafall kategoriern som finns än så länge och det blir antagligen en hel del under tipsen och sådär. Här kommer de första:

dagens 3 i-landsproblem:
* När du loggas ut från MSN måste du vänta i 30 sekunder på att du kan återanslutas.
* Man måste sitta bredvid någon på bussen 
* När någon gjort en felaktig översättning i textningen på filmer/serier från utlandet.

dagens roligaste:
tja, det har inte varit något extremt roligt sagt idag så idag blir det ingenting.
ni som kan historien med kalkonen kan ju skrata en stund..

dagens fråga:
Om 7-11 är öppet dygnet runt, 365 dagar om året -
varför finns det då lås på dörrarna?

dagens tips:
passa på att fynda på mellandagsreans rea. halva reapriset i massor av affärer!
något hittar man alltid, jag ska ner och kika imorgon igen!


Har föresten satt upp ett mål i livet. Jag ska skriva en bok. En barnbok. Den ska heta "Ploff! Säger Hamstern ... Och Etthundra Andra Roliga Spel I Mikrovågsugnen"  eftersom det i nuläget inte finns någon bok som heter så. Har ni några roliga spel för microvgsugnen, lämna en kommentar och tipsa. Lämna en kommentar ändå!
Min andra barnbok jag ska skriva i mitt liv ska vara "Roliga Ord På Tre Bokstäver Som Man Kan Dela Med Sig Av" som i nuläget inte heller finns i barnbokhandlarna. Tips på ord, tack!
Kommentera och sov sedan så gott!
Stroh Out

<3

Paramore

Godkväll!
Skriver ett par rader nu medans jag har tid, var på väg in för att göra klart det allra sista inför min historieredovisning imorgon. Plötsligt står ma själv med två ämnen att redovisa om, vad gör man då? Jaja, bara att förbereda sig och ta det med en nypa salt. Ska försöka få iordningstädat på mitt rum lite grann också, slänga gamla kläder och lägga in det rena som ligger på golvet. Så, vad har hänt sen sist?

I helgen blev det Göteborg för hela slanten, ävenom det inte riktigt blevsom planerat .. Lördagen skulle tillbringas med härlig sovmorgon och sedan en tur upp till stallet med Nettan. Jo, stall blev det men ingen sovmorgon då den fick tillbringas två och en halv timme på toaletten och i badkaret med 65 gradigt vatten. Suck! Gissa om man var helt slut på kvällen?
Dagen i stallet var iallafall supertrevlig, jag hoppade litegrann och vi fixade och pratade som vanligt. Trevligt som vanligt med andra ord! Åkte mot Peter för att se handbollen, fick uppgiften att handla till tacos och fixade sedan mat till allihop. woo. men gott var det och vi proppade bokstavligt i oss mat. Mmm..
På söndagen följde jag även då med upp, för att ha utsläpet och dra på liten uteritt. Liten uteritt blev det minsann och sedan blev det lite hoppninh igen. Dagen avslutades hemma hos Nettan med handboll och grönsaksdipp och sedan åkte Peter och jag till Trollhättan.

Igår var vanlig skoldag, med tråkiga lektioner och idrott. Iochmed "stenarna" fick jag Inte åka skridskor utan fick snällt gå en promenad. Till försäkringskassan blev jag skickad. Woho, in till mamma och dricka varm choklad!
Fick en mer eller mindre uppenbarelse icohmed det nya schemat att jag nog skulle kunna hinna med en häst ordentligt på torsdagar då skoldagen slutar 12:10. Iochmed att Fantoms ägare mer eller mindre brutit sitt löfte om att en dag i veckan var nog tillräckligt och nu kräver 2-3 så blev valet inte vidare svårt. Lägga ut annons eller nappa på erbjudandet jag redan fått? En tråkhäst eller Shakira?
Hej, jag ska nu rida världens finaste pålla. Woho. Jag ser fram emot våren nu!

Idag var nästan lika så.  (dock utan att bli medryttare) Hade en lektion, var hos doktorn (vi säger väl så) med mamma och sedan drog vi ner till Älvängen där jag tog bussen till Göteborg för att kika lite på stan.
Köpte mig ett par jeans på Weekday och kikade sedan när Peter, Thomas, Johan och Ellinor städade Amanda. Sedan drog jag och grabbarna mot staden för att kika lite i affärer och lämna av folk.
Pussades med älsklingstroll på stationen en stund innan det var dags att bege sig hemåt!
Nu ska det pluggas vidare så allt är klart inför imorgon!
Godnatt!
(bilder från jul och sådär kommer snart. Jag lovar!)

Stroh out!
ett förhållande går ut på att ta och ge.
det har vi ioförsig.
du tar och jag ger

2008! (nummer 1)

Årets "se fram emot"    (än så länge)
23 Jan - Cuta kulorna på Sami
14 Feb - Kent i Trollhättan
14 Mar - Kent i Uddevalla
14 Mar - Jag fyller 17!
26 Apr - Göteborg Horse Show!

inte mycket mer planerat i år, återkommer såfort mer planeras!
pussbajs!


Hundfjället, stall och världens bästa mami!

Så, då var man hemma igen efter ett par härliga dagar i Hundfjället. För att sammanfatta resan så kort som möjligt så var den bra men kanske aningen för kort. Kusin Michaela och jag hade en trevlig uppresa och pratade om ungefär allt mellan himmel och jord. Köpte stora godispåsar i Grums och åt i en "matschöjka" (matkyrka) som det lilla barnet så vackert kallade det. Väl där uppe blev det kortspel och kvällsmat innan vi till slut gick i sängs.
Första dagen blev det uppstigning vid halv åtta och klockan kvart över nio var vi i backen. Gjordes då påmind om att jag vid förra snowboardåkandet bara kunde bromsa och "ploga" nerför backarna och nu var det dags att lära sig att svänga. Woho. Jo, tredje och sista dagen ramlades det inte någonting och svängarna satt, tack som fan att man är lättlärd!
Michaela hade dock kämpiga timmar i backarna innan jag var helt okej. Kvällarna bestod av väääldigt mycket kortspel, lite bastu och lite kvällsåkning.

Men så var man ju nu hemma igen, mer eller mindre äntligen. Mina lår är täckta av blåmärken, mina sätesmuskler är helt nedslitna och jag har fått känn på muskler i armarna som jag inte hade en aning fanns. Skulle jag peka och visa var vi har muskler skulle ingen tro mig, men joho!
Stod och skrapade vatten i duschen i måndags och nästintill grät. Min kropp var inte gjord för detta, men attans vad kul det var!
Skönt var det att komma hem iallafall och få sova i sin egen säng, då försvann värken i ryggen iallafall. Peter sov hos mig inatt och vi hade en väldigt mysig kväll även om det blev en del pluggande från mitt håll, men måste man så måste man!
Imorse slängdes väskor upp och en ny packades för att åka till Göteborg efter att ha träffat sockersöta Caroline i stan en stund, vi snackade lite skit, skvallrade om diverse "kändisar" och åt glass med frysta hallon. Att jag inte träffar henne oftare förstår jag inte, vi har samma åsikter i det mesta och tycker jag att något är skit tycker hon det också och tvärtom! Bäst är du, Carro! :)
Ett no-happy-samtal från Linus hanns också med innan tåget gick och jag somnade såfort tåget började rulla, med Six Pistols i öronen. Det är konstigt, men jag kan inte sova med lugn musik, det bara Går inte!.
Härligt med lite sömn iaf, sådär på eftermiddagen!

Så kom man tillbaka till skolan imorse också, efter dessa dagar. Har varit noga att hålla kontakt med folk från klassen för att Absolut inte missa någonting den här gången och välinformerad blev jag; jag skulle inte missa något viktigt.
Självklart börjar morgonen med att mina nycklar är spårlöst försvunna och att jag missar både 7:47 bussen och den 8:02. Underbart när man börjar kvart över .. När klockan är halv nio kör pappa mig i ilfart, utan nycklar men stressad som ett as. Jag spinger in i skolan, hinner knappt hälsa på specialpedegog.väntillfamiljen-Anna som hejar glatt. Nej, jag vill inte komma försent mer än nödvändigt!
Kommer fram till skåpen och min dag är förstörd - där sitter ett par av mina klasskamrater, helt lugna.
Jag frågar varför de inte är inne på lektionen och får då veta att vi har idag sovmorgon till nio och ska då ha redovisning i samhällskunskap. Inte mycket att göra åt att du inte vet det nu säger de och vi tar våra saker för att gå in och läsa i klassrummet. Jag lämnade in min väska , gick ut igen och bröt ihop totalt.
Ringde mamma på jobbet och berättade att här sitter jag igen utan att ha fått reda på något. Så där satt jag i korridoren med tårarna rinnande som ett barn med mammas försök till peppning i luren.
Jag lyckades på något jävla sätt ta mig tillbaka till klassrummet, låna en bok och försöka förbereda mig ifall jag skulle bli uppdragen framför klassen för att redovisa något jag inte hade en aning om. Som tur var kunde jag alla orden sedan innan men lite me rutförligt skulle det ju vara ..

Lyckades komma tillbaka något när jag fick ett läxförhör som de andra gjort tidigare i veckan och fick mest rätt i klassen. 15 / 16. Messade peppmamma som svarade precis vad som krävdes för att hela dagen skulle vara räddad! Jo, för ingen kunde rädda dagen som hon.
Mitt omprov i Geografi gick bra, hoppas jag. Jag gjorde mitt bästa och jag hoppas att det gick lika bra som det kändes. Ändrat schema från och med nästa vecka gör att det blir Två tidiga dagar i veckan, woho!

Imorgon dras det iväg ut till stallet med svägerska Nettan (som faktiskt berättar när det är något på G!) och ska fixas med hästar och förhoppningsvis blir det kanske även lite sittande på dem också! Jag behöver luften iallafall. Och det trevliga sällskapet såklart! Sedan saknade jag faktiskt vovvarna en del där uppe, såg en supersöt Nissetax med militärmönstrad tröja. Jag var tvungen att fråga om jag fick klappa ...
Klockan är nu tio i nio och Peter och jag ska krypa till kojs. Underbart att man är helt slut när klockan är nio - en fredakväll! Men men, inte mycket att göra. Efter tre avsnitt av Hipp Hipp som jag mer eller mindre sovit igenom är det nog bäst att gå och lägga sig tror jag!
Så orkarman upp imorgon också!
Ska se till att få in lite bilder imorrn med!

Sov sött och dröm om alla småkryp ni mött
Stroh out!

Fjällen!

Så dras det iväg till fjällen idag, närmare bestämt hundfjället. Kusin Michaela kommer hit om en liten, liten stund och bilen ska snart börja packas. Trots mammas rop om att jag nu mååste komma ner och äta frukost så måååste jag bara skriva ett par rader. Det var ju trots allt ett tag sen jag skrev.

Skolan har dragit igång igen med allt det innebär och efter första hela veckan i skolan sen i nian (ja, det är sant) var man tämligen slutkörd när vi i fredags kom hem till Peter för att laga mat. Jisses, jag måste berömma mina klasskamrater som klarar vecka ut och vecka in med slit och jobb medans jag nog har haft det okej ändå som har legat hemma det mesta. Men det har väl inte varit helt lätt det heller..
Ny svensklärare fick vi denna terminen också, tredje under gymnasieåret *suck* jag har tyckt om de två innan och nya är det inget vidare fel på heller. bra musiksmak och bra på att lära ut. very good.
han påminner om min sista svensklärare i nian som är top tre av bästa lärare genom skoltiden. Maggan kommer alltid att vara först, off course!

Ska försöka rida litegrann när jag kommer hem från fjällen; om det blir en sväng på Fantom eller om man kanske skulle börja kika på ny häst vet jag inte. Får väl försöka flirta med Nettan lite och få komma och sitta lite på Kira *blink blink* Och pussa på vofsarna!

Nu måste det fixas klart här och jag ska få på mig en tröja till.
Jag kommer att sakna Peter en massa, såklart!  
Synd att inte Sandra kunde följa med bara .. (jag vet att du läser) hihi. Ha en trevlig vecka och tveka ine på att skicka iväg ett sms. Jag blir så glad över sms!
Puss och hej
leverpastej

jag och peter sa något roligt som skulle få vara här
men jag har glömt vad det var

2008

Se det som att inlägget är inlagt igår (8 Januari) då det inte gick att komma in på bloggen men jag skrev följande i Word!

Usch, jag får nästan dåligt samvete av att skriva såhär sällan men tiden finns liksom inte alltid. Att det är dåligt med kommentarer gör det väldigt tråkigt att skriva så lämna gärna ett litet fotspår. En liten stjärna räcker gott!


Sist gång det skrevs var på nyårsafton och en del har hänt sedan dess. Nyårskvällen spenderades ju som sagt hos Peter med hans pappa och systrar och en helt sjukt kul kväll blev det! Tidigare nyår har varit bra, men det här slog förväntningarna.

Kvällen började med kallskuren buffé och småprat i soffan. Folk var glada och det artade sig riktigt bra alltihop. Ostbricka med frukt fixade vi också och jag och svägerskorna stod i köket och skvallrade och skrattade. Vi hade även eget tolvslag när klockan var halv nio och fixade till oss ett snöfall.

Hur som helst, kul hade vi och mycket skratt blev det. God mat, trevliga människor och söta hundar - kan det bli så mycket bättre?

Dagen efter var dock seeeg men iväg till Trollhättan kom vi till slut ändå och spelade lite spel och hade det mysigt här hemma.




Veckan flöt ganska bra framåt, på torsdagen åkte jag tiidigt med bussen till Älvängen för att följa med Nettan ut till Shakira i stallet. Vi fixade och grejade litegrann, tog oss en tur med hundarna och hästen (jag på ryggen och Nettan nedanför med hundarna). Kastade lite pinnar till vovvarna ute på fältet medan Nettan mockade klart inne i stallet. Eftersom en resa till Ullared var planerad till eftermiddagen tog vi med oss lunch och fika hem till henne och åt där medans vi tinade upp efter en kall morgon ute i kylan. Som en biverkning av att bli upptinade kom även tröttheten, vi var trots allt tillbaka hemma när klockan var elva ungefär och hade tillbringat morgonen i stallet sedan halv nio.  Vi somnade i varsitt hörn av soffan och snusade en stund innan det var dags att byta om och hämta Peter efter jobbet för att bege sig neråt Halland.

Jag handlade nog rekordaktigt lite och knappt något till mig själv men var nöjd med att ha hjälpt de andra litegrann ändå!

Väl hemma gjorde vi småpizzor med tonfisk och banan och det var väääldigt skönt att krypa ner under täcket sedan och då var vi nog alla tre (OBS! Nettan kröp inte ner i samma säng som mig och Peter) dödströtta.



Fredagen var bestämt att Nettan och jag skulle på MYDOG på Mässan och så blev det! Vi tog bilen till Angered Centrum och tog vagnen in till stan. Väl på plats var första anhalten att hitta ett schema plus karta annars hade vi nog fortfarande irrat runt .. Det blev Freestyleshow med duktiga hundar, försvaret visade hur deras hundar tränas och hur deras arbete går till. Vi gick och kikade i de olika montrarna både på de olika raserna som var representerade (mina portisar fanns dock inte) och på alla grejer som såldes.

Hittade bort till agilityn och tittade på alla duktiga borde collies och labradorer och allt vad det var!

Vi köpte supergoda, chokladdoppade bananer som vi mumsade länge på och gick för att kika på Jeppe Strids hundskola (med reservation för namnfel). Jösses, maken till människa alltså. Någon med så fjollig och jobbig röst har jag nog aldrig varit med om. Orka med en clinic med en människa som mumlar på skånska så att inte en jävel hör vad som sägs .. Hm, vi gick efter en stund eftersom ingenting hängde ihop med det andra och det mest bara vart pannkaka av det.

Vi köpte mer chokladdoppade bananer och även mackor.

Sist men inte minst kikade vi på finalerna med juniorhandling och gruppvinnare. En massa fina hundar fanns och det var galet häftigt allting. Det blir lätt en tur nästa år igen!



På lördagen var svärfar och svägerskor med pojkvänner bjudna på middag men pga. sjukdomar och andra hinder blev det bara Göran och Nettan men inte fyskam för det! Vovvarna var med och de var väldigt populära! Mamma bekände att hon nog allt blev lite kär i Nisse och pappa var väldigt imponerad av Rocco.

Det bjöds på kalkon och en omgång TP som vanns av mamma, pappa och Peter. Peter var för en gångs skull lugn under ett spel, mycket tack vare mamma och pappa antar jag, hihi. Han behöver bli lite lugnad då och då..

Nettan spöade oss i Rappa Kalja och pappa tog med svärfar på bastu. Alla verkade nöjda och glada när kvällen var över.



Söndagen spenderades inte på något visst sätt. Lite Pirates och en omgång TP där jag spöade Peter rejält var väl det som utmärkte dagen.

När Peter jobbade igår passade jag på (efter att njurvärken hade försvunnit) att åka ner till biblioteket och låna lite böcker. Får se om jag orkar läsa något under vistelsen till hundfjället. Ska försöka få med kaninerna upp, jag anser att de klarar en resa dit med pauser och rastningar under vägen. Timo har åkt buss till Göteborg plus suttit två timmar i bil till Ullared så han klarar sig fint och Sami behöver träna. Annat alternativ är att småttingarnas "pappa" får agera barnvakt åt honom och Timo får följa med ensam. Annars blir nog Moa glad om hon får passa honom.. Eller om hon får passa Timo och Sami får följa med.. Allting löser sig på något jävla vänster, hoppas jag. Måste lösa allting innan fredag så jag vet vart de ska flyttas någonstans! Jag vill helst Inte ha dem hemma.. Men men!



Så var det första dagen i skolan idag och på något sätt blev det bättre än väntat..

Åt frukost med mamma imorse och berättade. Allt. Hon förstod bättre än jag väntat och hon kramade mig sådär som hon gjort de två gångerna förut och som hon alltid gjorde när jag var liten. Eller jag har aldrig valt att berätta innan, då har hon fått reda på det ändå.

Hon ringde runt litegrann idag och snart blir det bra igen.

Jag pratade med SYV om att gå om ettan, fast på teaterlinjen och hon stöttade och tog fram allt jag behövde veta och vi tittade på framtida schema och så vidare. Hoppas på lite mer stöd här hemma så ska det nog bli bra sedan.


Nu ska jag prata med älsklingstroll och sen duscha!

Puss och god natt!


RSS 2.0