Längesedan ..

Vad det är underbart att det tar mig nästan en kvart att komma in på bloggen, men nu är jag äntligen inne alltså! Mycket har hänt sedan jag skrev sist och nu är det alltså mindre än 24 timmar kvar till vår resa. Äntligen kan man lugnt säga! Här packas det som tusan och det börjar bli ganska pirrigt nu, det måste jag faktiskt erkänna. 

Men som sagt, det var ett tag sedan. Jag har lovat bilder från fixningen på rummet men eftersom ingen kamera hemma har fungerat så har det inte blivit någonting av det. På något mirakulöst sätt började min kamera att funka igår efter att ha varit sönder i nästan tre månader. Kanske var det efter löftet att aldrig mer behöva komma nära något annat djur än Sami och Timo? Nå, det är ett löfte jag lär hålla i allafall. Funderar på att köpa en sån där stötpinne att mota bort övriga odjur med. mohaha. då hade jag mått!

Nåja, jag ska nog se till att springa runt och fotaimorgon när jag ändå ska se till at få saker gjorda så då kommer nog bilder upp. Sedan ska jag se till att lägga in ett lååångt inlägg från turkiet med bilder och liknande, men det ska jag försöka göra från Peters dator tror jag. Bloggen funkar bättre där .. Och när jag kommer hem från Turkiet ska pappa och jag åka och köpa dator så då kanske det kommer inlägg därifrån istället ;)
Nåja, nu ska jag försöka få bort det sista från min säng så ska jag nog lägga mig i sängen och läsa sedan. Wihoo!
TURKIET IMORGON!


det får nog bli film ikväll för att kunna somna tror jag (:  

lugnet före stormen ..


just remember hur det såg ut först.
smink i en jävla oordning och en ful cdpelare.
imorgon köper jag med mig växter från jobbet och gör något åt det ena eländet.
före- och efterbilder ska ni få också, vill bara att ni tar en ordentlig titt!

gliiitter *

idag tänker jag inte skriva något långt inlägg, mest bara berätta vad som har hänt idag. typ.
jag har:
* jobbat tre och en halv timme. kom på när klockan var 11.48 att jag slutade för 18 minuter sedan. men övertid ger ju klirr i kassan!
* klagat över sommarvikarien som sålde kaffebrödet idag. ingen personalrabatt av henne. fuck you.
* shoppat på paduro och handlat för 339 kronor. men grejer för nästan 200 kronor får jag hämta där när det kommer in nästa vecka så det är liksom inte köpt riktigt än.
(och jag hoppas på att få nya bilder på mina kort jag gjort så att nya bloggen kan komma igång)
* handlat lunch för 17 kronor. ett salladshuvud för 10 kronor, en avokado för 5.90 och en tomat och lite sockerärtor för resterande 1.10 kronor.
* legat i Peters säng under eftermiddagen och bara slappat. skönt som fan och välbehövligt. har haft cpont i huvudet hela natten och morgonen plus att jag har sovit skitdåligt så att ha en tidig dag behövdes idag.
* bakat och lagat mat tills Peter kom hem. Det blev kycklingspett i ugn med råstekt vitlökspotatis och guaccamole. Till efterätt serverades kladdkaka. FÅr ta med mig en bit till jobbet imorgon så jag slipper köpa dyrt kaffebröd inne i hallen.
*haft ganska mysig kväll ensam i lägenheten med söttrollet och tagit en mysig dusch och sedan kikat på all access.


imorgon blir det jobb från 8.30 till 15.30 och sedan direkt hem till Trollhättan och till sportlife.
Har bokat soltid och ska se till att få lite mer färg nu .. Men men, ser fett fram emot jobb imorgon
om jag bara mår bättre än vad jag gjort idag. har haft det vanliga onda också halva förmiddagen
och det är grymt svårt att vara trevlig mot kunderna när
man helst bara vill skrika och åka hem och lägga sig i sängen.
men jag har kämpat på!

Så, det var nog allt för mig denna gången och nästa inlägg blir förhoppningsvis en riktig bildbomb och avslöjande om den nya bloggen ;) det blir inget byte av namn eller så utan min hobby blir till liksom, vad ska man säga? nästan en affärsverksamhet! 
men men, sov sött och dröm om alla småkryp ni mött.
ni suger på att kommentera.
godnatt  
                                stroh out.

forget sounds good
forgive, i'm not sure i could
they say, time heals everything
but i'm still waiting

karameller ..

Vad underbart det är med karameller, sådär nu på sommaren att veta att man har saker att se fram emot som man kan suga på. ungefär som på en karamell.
Första karamellen är veckan då mamma och pappa är i danmark, om bara två dagar fåt jag huset för mig själv och ska bara ta det lugnt och vara med kompisar. och baka och pussa på Sami. Det ska verkligen bli sjukt härligt, bara jobba imorgon och på fredag för att sedan vara ledig fem dagar och vara i fred. ta det lugnt. Härligt!

Andra karamellen kommer bara två dagar efter det att mamma och pappa har kommit hem, då kommer tyska kusin Nina och hennes mamma till Sverige och ska vara här i tio dgar. Dom soliga dagarna ska jag se till att vara ute med dem i stugan och ha det myyys! Surt bara att jag jobbar hela den veckan, annars kunde jag också ha bott där ute någon natt. 

Tredje karamellen är givetvis min och Peters resa till Alanya, samma dag som tyskarna åker hem vilket passar utmärkt. då får vi en vecka för oss själva och det kan nog vara välbehövligt efter en ganska tuff höst och vår, både för mig och för oss. Då får vi komma iväg och bara ta hand om varandra och oss själva. Det ska bli helt underbart faktiskt!
Nåja, mer om resan blir det nog i bloggen och eftersom det imorgon är tre veckor kvar lär det dröja innan mina packningslistor kommer upp, haha! Sant är iallafall att jag kommer att vara sjukt stressad både resdagen och dagen innan. jösses...


Igår jobbade jag, bara tre timmar på morgonen men ändå. Nu är chefen borta så jag och hennes mamma jobbade. Allt gick bra och mamma och pappa kom ner till Göteborg för att se hur jag jobbade och för att åka till Ikea. De gick på stan medan jag jobbade klart och sedan gjorde jag mitt jobb för Pelle och fick pengar för det.
Gick till Panduro för att se om mina grejer fanns, men det får nog bli en tur imorgon också tror jag och verklgen be om hjälp med allt jag ska ha. Tänkte beställa på nätet men då får jag ju betala 90 spänn extra för frakt och postförskott så det var lite surt.. Bättre att kunna köpa en hel uppsättning assietter för de pengarna istället då.. En matskål till Sami iallafall!
    Nåja, vi var inne hos Peter och åt lunch, jag tiggde till mig min vanliga specielsallad och sedan gick vi ut för att hämta mammas köpta blommor och mina löneförmåner, fniss.
Det får kallas löneförmåner när man får hem två våreldar, fyra stora buntar med ringblommor, en lavendel och en vit historia helt gratis bara för att det inte finns tillräckligt med plats. Haha, nåja!

På vägen hem åkte vi in till Ikea i bäckebol för att mamma skulle visa pappa det nya köket. Jag tänkte kika litegrann bara och köpa krukor till mina våreldar. Haha, säkert va. 
"notan" slutade på 375 kronor och innehöll:
* en ny, grön lampa
* fyra korgar att hänga på väggen
* sex (!) nya ormbunkar
* två små gräsväxter
(för att tillsammans med fyra av ormbunkarna ha i mina kakformar. det blev skitsnyggt!)
* två små vita krukor till två utav ormbunkarna 
* två gröna förvaringsboxar
* fem clipsfotoramar
 (som jag tyckte kan-vara-bra-att-ha. men det tänkte jag på ullared sist också så nu har jag tio)
* en grön kruka till en av våreldarna

plus att jag köpte med en sumpväxt från jobbet för att ha i min muminhink. (15 kronor i personalpris var helt okej tyckte jag, 30 ordinarie pris)
Ska försöka få kort på allting när jag kommer hem och lägga ut, lite svårt nu eftersom tydligen ingen kamera fungerar hemma. Ska lämna in min nu vilken dag som helst, usch vad trött jag är på den historien. Snart går jag väl i bitar bara för det .. Jaja, den nya eller renoverade kameran ska INGET djur förutom kaniner få komma nära. Inget. Nu hör alla detta.
 
När vi kom hem var det bara att börja fixa iordning allting, få upp korgarna och få alla växter i kukor och sådär (hade trots allt elva växter att få i krukor). Höll på i nära sex timmar att fixa och organisera, spika och flytta runt grejer. Det belv skitsnyggt tillslut och hela rummet känns mycket fräschare och finare nu! Tror att det berodde mycket på att MCR-planchen åkte ner och fick göra plats för min och Eriks tavla.
Nu är nästa projekt:
* göra min cd-pelare till ett murgrönefall
* ordna på min garderob, sätta upp ljusslinga och få dit växter
* få upp fotoramar bredvid fotot på Erik och över korgarna vid spegeln.
* eventuellt sätta upp anslagstavlan vid skrivbordet,
men jag använder den knappt så varför?
* köpa en skohylla för att få ordning på alla mina skor ( köpte nyligen ett par till :S )

jaja, sedan gick jag och mamma ut och gick en lång runda som i vanliga fall tar 75 minuter men nu bara 50. och jag var inte ens svettig efteråt.
imorse var vi duktiga tjejer och gick till sportlife klockan tio. jag lade mig i solariet en kvart och mamma tränade en timme. duktiga flickor på oss. Sedan har vi legat på altanen och solat tills dess att vi övningskörde runt halva stan för att komma till stationen.

Och nu sitter jag alltså i Göteborg hos älsklingstrollet som ligger i sängen och spelar Fifa och lägger äckliga fisar. Han "tränar" på att använda linne som han lär få göra i Turkliet och springer runt och muttrar över att "fan vad bögigt det ser ut". Jaja, hälften av killarna där nere är väl bögar, titta bara liksom..
Ska nog faktiskt hoppa in och borsta tänderna nu och lägga mig i sängen sen. Ska jobba tomorrow. eventuellt inte bara tre timmar uten resten av dagen inne hos Peter, hoppas nästan på det!
Hopp och hej.
sovgott.

och kom ihåg.
fem öl
är alltid bättre än två!

pöss å pörr

7 juli

jo.

erik, jag saknar dig



there's an empty place in my heart

alanya!

idag är det måndag.
måndag den 7 juli.
jag hatar den 7 juli, eller kanske mest varför dagen är hatad. nog om det.
nåväl, för första gången på två år är jag åtminstone inte sjuk idag, tredje gången gillt kanske?

jag har varit ledig sen i lördags och varit i stugan och myst med mamma och farmor.
jag och mami spenderade lördagen i fiskebäckskil , på flatön (där jag åt lunch för 170 spänn, haha) och till stor del i liten bil utan air condition. våra hjärnor var rejält centrifugarade efter några timmar i bil med neddragna rutor. 
sedan drog vi hem mitt älsklingstroll till trollhättan igår. vi hade mysig spelkväll och kikade på film och idag drog vi till göteborg där vi är nu. och vi har äntligen fått bokat en resa!
den 31 augusti, det vill säga om 3 veckor och tre dagar, åker vi till alanya för en vecka och har myys! jag längtar redan och ska sätta mig och börja skriva listor, hihi!

imorgon blire jobb igen, om än bara för tre timmar vilket är ganska skönt. min chef är på semester så hennes mamma ska jobba. tre timmar på morgonen, typ bara hjälpa till att öppna och packa ut alla blommor. sedan kommer nog pappa ner till göteborg imorgon så vi ska få och luncha hos peter, trevligt värre!
och jag ska springa till panduro och köpa en massa koppar och sånt som jag ska måla på själv. ska sätta mig och pilla med det när övriga familjen är i danmark och lägga ut bilder på det sedan.

sen ska jag även ta med mig blommor hem från jobbet imorgon så att jag kan fixa mina nya "krukor" när jag kommer hem. har köpt två avlånga brödformar som ska arrangeras med något snyggt, en muminhink och en supersnygg lila kruka. nu ska jag sätta mig och klura på detta en stund tror jag, ha en trevlig kväll!

pusshej!

shoppingrunda!

Även om jag redan skrivit en inlägg idag känner jag att jag ska försöka pränta ner ett till.

Har haft en supermysig dag för mig själv, det kan faktiskt behövas sådana ibland. Att i lugnt tempo strosa runt i Göteborg och kika runt var precis vad jag behövde idag.
Tog bussen till Angered Centrum för att däifrån åka till järntorget och sakta promenera till Emmaus för att kika runt på second handkläder. Och jodå, direkt innanför dörren hängde det. Skärpet jag letat efter hur länge som helst. Jag vart överlycklig och höll hårt i det medan jag hittade ett par svarta pumps och en röd paul frank t-shirt. 130 kronor gick det på, hela kalaset. Behöver jag säga att jag är nöjd? 
      Efter den lyckade turen där beslöt jag mig för att ta en promenad gemon Haga i solskenet och det gjorde jag rätt i! Kikade i småbutikerna och mös i solskenet, riktigt härligt! Gick förbi hagakyrkan, ner över vattnet och till Hemköp och köpte mig nyaste numret av Cosmopolitan, tre persikor och en loka. Tog sedan ytterligare en promenad till caféet som ligger i passagen vid Weekday, där köpte jag mig en cappuchino och satt på deras uteservering i nästan en timme med min kaffe och tidningen.  
    Satt där ända tills Peter ringde och undrade vart jag var och om jag kanske kunde jobba lördag och såvidare. Så det var bara att knata upp från min härliga plats, en dryg timme senare för att gå mot Saluhallen. Stack in i butiken Okey på vägen där jag såg att de hade 50 % på allt i nutiken. Mumingrejer! ekade det i mitt huvud och jovisst, jag hittade en muminhink för 25 spänn som kommer att bli skitsnygg som kruka sedan. Yep yep för det liksom! 
Tillsammans med de två kakformarna jag köpta med Peter igår kommer vi att ha snyggaste inredningen i vår lägenhet sedan, yep yep! Och båten som antagligen också får agera någon typ av blomsterarrangemang!  
 
Men men, lät Peter jobba i fred och hoppade in på H&M för att köpa sminkborttagningsservetter och passade då även på att köpa en bodylotion med shimmer i. Lysxigt värre! Och bara rååkade halka in på Lindex efter det och köpte en stor t-shirt med ansiktstryck. Kommer att bli grymt skön att jobba i imorgon om det nu ska bli sådär supervarmt som de säger på vädret ..
Nåja, ska försöka hänga in alla kläder och sådär i garderoben nu. Och packa inför helgen kanske, eller iallafall be någon därhemma göra det. Kul att åka till stugan utan att ha någon bikini med sig? Nej.

Åh, jag måste in på Guldfynd imorgon och köpa solglasögonen jag såg där.
Och klockan på Ur och Penn. Japp japp!
Bilder på alla sommarfynd kommer när jag fått ny kamera!

Ha en trevlig kväll.

onsdag

Jahopp, min och Peters ensamvecka är nu slut och herrejesus vad underbart det har varit att bara ta hand om varandra. Båda två jobbade förra veckan så vi var sådär lagom pigga varje kväll men mös en massa och jag började se Prison Break från början igen och på en veckas tid har jag nu sett klart säsong ett och två. 

    Häromdagen hade vi full rulle här med två av Peters kompisar och den enes flickvän och kompis. Tv-spel och fotbollskväll och det blev kanske lite väl livat efter fotbollen när singstar plockades fram och det skrålades ganska rejält. Peters och Johans tolkning av Di Levas Vem ska jag tro på? blev ganska oslagbar, eller ialllafall Johans tolkning eftersom Peter efter första refrängen låg på golvet och vek sig av skratt. 

   Och Sami har fått bo hos sin pappa i ett par dagar också, men nu är han hemma i Trollhättan igen och det är han nog ganska glad för tror jag. 
   Jag ska inte sitta här och skriva hela dagen, funderar faktiskt på hur jag ska lägga upp min dag. Hade gärna dragit runt med någon på stan här, men det är lite svårt att få ner någon nu .. Man kanska skulle packa ihop sig och åka ut till Saltholmen eller något? Hmh, bra fundering. Ska iallafall kolla vädret på SMHI och ta mig iväg utåt nu!
En tur på stan lär det bli sedan iallafall .. :)


puss och hej
leverpastej

RSS 2.0