Nya bloggen!

Då var den här, den nya bloggen som bara ska handla om inredning, pyssel och annat smått och gott. Det "privata" kommer jag att frtsätta blogga om här men de lite mer roliga inläggen kommer nu att finnas på

tootiki.blogg.se
 



c ya later

ankare

Jo, visst är det så att internet bara vill fungera på morgnarna på min dator, underbart bra liksom. Hade gärna sett att det hade fungerat på kvällarna också så att man slipper bråka om datorn med de andra.

och här springs det runt och ska has kläder och smink och allt det där.. Hade det inte varit för att jag skulle cykla hade allt sånt tagit fem minuter men eftersom jag ska upp och härja på en cykel måste jag nästan ha det tjockaste jag kan hitta så jag kan vara med på båda lektionerna idag. För det vill jag ju.

Underbart att inte behöva cykla förrän om en och en halv timme. Så spendera tid på något sätt får jag ju se till att göra.
jaja.
Ska väl försöka starta upp nya bloggen idag tror jag, hur det nu ska göras. Har fortfarande inget namn till skiten så det får kanske bli om ytterligare ett par dagar? Eventuellt drar jag nog till Myrorna efter skolan och försöker hitta lite mer roliga grejer. Behöver något att pyssla med nu, blir så himla rastlös så lätt.
Kom hem halv tio från farfar och var direkt och försökte få någon att komma med ut en sväng. Det blev en trevlig tur till Hanna tillslut för att lämna böcker men det behövdes.

Jaja, ska få i mig frukosten och sådär nu.
Pusshaj



wake me up
when september ends

.__.

fitta på att min dator inte fungerar på kvällarna så att man kan skriva blogg.
men farfar blev glad över besöket och jag fick köra hela vägen från Uddevalla, cred till mig!
nu tänker jag sova.

a boy named sue

Veckans Att Göra:

tisdag: skola , åka med mamma till stugan och gratta farfar som fyller 65 idag!

onsdag: skola, träffa Sandra innan hon åker till Bryssel.

torsdag: skola, till Uddevalla och träffa Mickis <3 och Tindra!

fredag: inget speciellt planerat, men kanske David Urwitz på liseberg?

lördag: jobba 10 - 15. (skönt att få jobba igen!) sen ligger det öppet för förslag.





Min tråkiga kväll igår räddades av Emma som ringde och minsann tyckte att jag skulle komma ut och hitta på något, det där är liksom en sån grej som jag saknar. Alla jag känner bor max en kvart iväg och ändå kan jag aldrig ringa en kväll och bara fråga om vi ska ses .. Nåja, vi satt på en bänk vid kanalen och pratade bort två timmar och sedan tog jag mig en extra lång promenad hem.

Ska försöka ta mig till skolan idag, har jätteont och har haft halva natten och drömt mardrömmar så jag är slutkörd! Och idag måste jag komma på namn till nya bloggen eftersom jag har superbra idé till förta inlägg och fotade som en toka igår för att kunna visa också ;)
Men Myrorna i trollhättan var great, mycket bättre än  Göteborg och ja, jag shoppade en del. Det är det jag ska försöka få in på nya bloggen, som Inte ska handla om mitt privatliv och sådär, utan om roliga saker. You will see!

Och idag får jag väl se till at baka något till farfarsgubben som fyller år. Mamma och jag åker nog eventuellt ut och grattar honom i kväll, när hon har varit på möte. Ska se till att fixa någon present till honom, det blir nog ganska lätt!
Nej, ska läsa tidningarna nu och bli klar för dagen, släng gärna in en kommentar!

Pösshaj

Måndag

jahopp, då var det måndag morgon igen. gjorde den underbara upptäckten igårkväll att jag inte börjar förrän 9.40 idag så det blev lite sovmorgon mot 8.15.
Jag ska cykla idag så jag håller tummarna för att jag får må bra och sådär idag då. Knappast då men jag hoppas verkligen  iallafall. Sedan slutar jag klockan fyra och ska försöka inviga myrorna här i Trollhättan och se om de har något bra där! ska iallafall försöka hitta billiga tallrikar och glas att provmåla med mina färger på, så jag ser nästan fram emot dagen. 
Och fixa Samis bur ikväll så att han kan gå ute hela dagarna.

Nu är nästan alla julklappar bestämda också!

Ska skriva mer sedan och lägga in ute/innelista faktiskt. Har klurat på en del grejer ..



 

haha, så kul kan man ha med specialeffekterna i webcamen!




and justice for all..

Det blev ingen hästhoppning för mig igår eftersom min tv inte har eurosport som var enda kanalen som visade den. så jag fick se Os-sammandraget sedan och se att Rolf-Göran vann silver. Jag är inte förvånad, rundan under en av lagtävlingarna var verkligen supersnygg. Grattis!

Så, ingen varm mat fick jag äta igår och jag är fortfarande utsvulten. Sitter med frukost bestående av hemgjord äppelkräm utan socker, ägg och vaniljte. Mumsigt värre!

Idag är det skoldag och sedan blir'e Göteborg. Ska lägga fram lite grejer jag ska försöka få med mig ner så jag får med mig nåt iallafall. Hade ju gärna velat ha md datorn men eftersom jag redan har en egen där skiter jag nog i det..
Första lektionen idag är naturkunskap och det är väl ett av mina sämre ämnen.. Men övriga tre är bra, lite nervös inför att ha Margret men det ska nog gå det med.


Börjar få lite smått shoppingabstinens igen tror jag, har kommit på en massa saker som jag "verkilgen behöver". Nej, men ska leta runt i Second Handaffärerna efter en väska som är stor nog att ha lap topen i iaf!


Nu ska jag försöka bli klar ch komma iväg till skolan snart!
Pusshej

Rubrik

Idag har jag ingen som helst fantasi så jag har ingen aning om vad jag ska skriva om. Eller hur jag ska börja med det jag vill skriva om. Jag är nyss hemkommen från faster och innan det var jag hos tandläkaren och drog ut en tand. Det tog sju minuter när jag väl kom in och sedan var det bara att skutta därifrån. Min farmorn fick äran att följa med, jag tyckte att jag skulle ha med någon och tur var väl det eftersom jag fick vänta i fyrtio minuter innan jag kom in så hennes sällskap var uppskattat!

Om cirka tjugo minuter får jag äta och dricka igen vilket är tur eftersom jag är sjuukt hungrig nu. Riktigt hungrig. Och om cirka två minuter börjar hoppfinalen så tv'n är på och redo! Ska lägga mig i min säng med datorn och slappa och kika på de duktiga ryttarna som är kvar. Jag hejar stort på Tyskland nu när sverige tydligeen inte är med längre. Eftersom Meredith Michaels Beerbaum rider så jävla snyggt får man ju heja på sitt fjärdedelsland!

Ska inte skriva mer förrän jag har något vettigt att skriva om.
Slänger in en bild på Brynolf också (jo, den heter så. datorn min)




ha en fin dag!


Tipsinlägg och Second Hand

Jag skrev ju tidigare i somras om min tur till Ikea där det införskaffades både det ena och det andra och tänkte visa upp ett någrlunda bra efterresultat med tillhörande tips och sådär.




Till mitt skrivbord köpte jag två stycken kökskorgar att hänga upp på väggen. De pryder min vägg fint och har plats för smågrejerna jag gärna inte lägger framme plus att de blir snygga med lite växter i. Min älskade monchichi jag fick av Peter och ett lejon han har vunnit åt mig på Liseberg har sina platser säkrade, de sitter bra där de är nu och tar ingen onödig plats någonannanstans.
Lådor har jag köpt att förvara det nödväniga i, såsom mina pyssegrejer och annat smått och gott. alla datorgrejer har hamnat i den svarta lådan till höger exempelvis. Nära tillhands!



Har man som jag väldigt mycket kläder, accesoarer och skönhetsprytlar är korgarna på föregående bild exemplariska. Jag använder de här till att förvara smågrejer i, nära tillhands när de behövs.
Över spegeln har jag satt en hylla med krkar. Här har jag de där grejerna jag inte använder hela tiden och som kan stå en bit upp. Som exempelvis mitt schampoo.
En extra rad med krokar under korgarna där det exempelvis hänger sjalar, slipsar och skärp! Och en extra krok på spegelns vänstersida, den är för de smalare skärpen!



________________________________________________________________________________________
ett annat tips på förenklingar är second handshopping. Både jag och Peter går gärna runt på exempelvis Myrorna och kikar, inte bara på kläder utan även på inredning. Perfekt att få unna sig litegrann även i slutet av månaderna när man egentligen inte har några pengar kvar alls!

Second handfynd:
Skor:
20 kronor (Yesterday)
Skärp: 30 kronor (Emmaus Björkå)
Kofta: 85 kronor (Myrorna)
Blus: 40 kronor (Yesterday)
Väska: 50 kronor (Myrorna)

detta är inte de enda fynden:

Tidigare Second handfynd
Kjol: 45 kronor (Myrorna)
Sjal: 20 kronor (Myrorna)
Brunt skärp: 10 kronor (Emmaus)
Svart skärp: 15 kronor (Yesterday)
Slips: 10 kronor (Yesterday)
Tshirt: 15 kronor (Yesterday)
(lägg märke till Jim Morrissontrycket!)
Väst: 10 kronor (Yesterday)

Så, vad du än behöver finns det oftast på Second hand.
Myrorna rekommenderar jag till dig som inte bara vill ha kläder utan även inredning, böcker och möbler. Du kan hitta det mesta till ett bra och billigt pris men det gäller att leta igenom alla klädställ för att hitta de riktiga godbitarna.
Emmaus rekommenderar jag till dig som har gott om pengar att lägga på Secnd hand. De har ofta rea på olika avdelningar, just nu 50% på alla retroskor så är du ute efter ett par shyssta dojor kanske du ska kolla här först. Bra indelat och inte så rörigt.
Yesterday rekommenderar jag till dig som vvågar sticka ut litegrann occh som har tålamodet att gå ofta för att hitta godbitarna. Jag handlar ofta skor här och de har även bra väsksortiment. Ofta finner du även coolare kläder, de har även uthyrning av maskeradutrustning.


Jag funderar på ny blogg, enbart med kläder och accesoarer så att mina ointresserade läsare bara ska kunna läsa om mitt tråkiga liv istället och jag ska ha något kul att göra.
Nu ska jag packa ihop mig och dra till Peter i Göteborg.

Pusshej!

FUCKING JÄVLA ÄNTLIGEN!

Haha, tänkte börja skriva att det är underbart att ha fått igång internetet men det kanske jag ska skriva om efter den största nyheten?
Att pappa äntligen fick tummen ur arslet för någon vecka sedan och följde med och köpte en dator åt mig. Jo, det är sant! och inte förrän idag ville internet fungera, men enbart i min säng så allt som skrvs skrivs nu från min säng alltså :)
så jag är lyyycklig!
Och inte ens en skolstart kan förstöra det nu. Det ska faktiskt bli ganska gött att börja idag tror jag.

jo, att Peter ringde nu förstörde väl mer eller mindre det kanske.


Jaja, nu ska jag äta klart min frukost och ta bussen mot skolan. Ikväll blir det Göteborg men eftersom Peter har dator blir det nog blogg därifrån ikväll med redovisning av en del av sommarshoppingen!

pusshaj

After Work!

Jaa, nu blev min kväll inte riktigt som planerat igår utan ganska så upp och nedvänd men fyttifan vad kul jag hade ändå. På vagnen in till stan meddelade min farbror att han inte skulle med på Takida så det blev lite fucked up, vem vill gå på konsert själv liksom? iofs var det planen från början men då kände jag mig så ensam och övergiven så jag stack in till Peter sålänge och satt där medan han jobbade.
   Dock blev jag (enligt mig själv) lite i vägen där och hade tänkt gå på stan en stund ändå (även om klockan var way pass stängning för hela shoppinglivet). Så efter lite snack med Peter frågade han Pelle om jag inte kunde få volontärarbete hos dem en stund så förkläde och svart skjorta på och sen skuttade jag mellan disk, servering och diverse restaurangsysslor och var sjukt nöjd med att ha saker att göra fram till att After Worken skulle dra igång. Då var jag ju redan på plats liksom! 

Det är väl inte överdrivet kul med sånna här grejer när man har 6 månader kvar till 18 men underbara David som vi alltid köper ost av räddade kvällen på det planet så det blev liksom bara roligare och roligare.
Ända tills de hittade en sovande kille på deras uteservering och extrakocken Magnus åkte på spö så Peter var tvungen att sitta i polisförhör och vi inte kunde åka hem. Och försök att vara jättefnittriga och oseriösa när någon nyss bevittnat en misshandel. Jag var lite halvskraj på spårvagnen och försökte skärpa till mig så bra som det gick.
   Nåja, det blev rörigt det sista men kvällen var grym. Jag har fixat en dejt till min syster i form utav en av killarna nere på Kåges som ser ut att vara typ tolv.
jag: hur gammal är du egentligen?
han: jag är nitton, fan.
jag: va? du ser ut att vara typ tretton?
han: mäh, lägg av. hur gammal tror du själv att du ser ut å va då?
jag: hur gammal ser jag ut att vara?
han: öh, typ arton eller nåt.
hans bror: hon är sjutton.
han: ööh. aha, fan.


thomas och ellinor.
varannan vatten för ellinor, hon drack öl och jag hennes vatten.
och äppelkaka fick vi också :)


patrik (?) från en av kötthandlarna och Johan från Kåge's.


David med den goda osten, Joel och John från Kåge's och Magnus.


ehm, (!) ja. kommentar överflödig men David posade bra tycker jag.


Thomas och Peter. Peter gör sig så bra på bild nu för tiden.
Puss på dig älskling (:
(obs, ej jag som håller kameran!)


Jodå, kvällen var sjukt lyckad och det var många glada skratt både här och där. Synd bara att det blev lite sent hem och att jag (fortfarande) har kukont i ryggen. Det känns som att den ska gå av. Jag låg och gnällde för Peter imorse och han skulle vara snäll och stryka försiktigt längs ryggraden som massage liksom och jag trodde jag skulle dö av smärta. hoppas att man kan få sån behandling ieftermiddag igen. 


Nu ska jag plugga litegrann, ringa skolverket och barnmorskemottagningen och se vad de säger där. Hade velat åka in till Saluhallen och tacka för gårdagen men iochmed att vi ska in och se Timo ikväll så får det nog avstås just nu. Jag ska äta .. nåt.. och ligga här istället.

hurray hurray
my beaver is gay

out 


Nystart!

Ja, bilderna från Alanya finns ju inne nu och att skåda längre ner. Har inte jättelust att börja skriva en massa som har hänt men kan skriva det vikigaste.
Peter var ledig igår och vi hade hyrt en massa filmer så vi låg i sängen hela dagen och såg på Next, På Smällen och Exit. Vi har även installerat min dator här så vi satt och spelade Zoo Tycoon på varsin dator och det är faktiskt ganska mysigt att kunna sitta tillsammans och jämföra med varandra och sådär. Vi åt även supergod kycklig som jag gjorde och åt chokladpudding till efterätt . Massa massa mysigt!

Och idag började Peter inte förrän två så vi hade mysig sovmorgon tillsammans och han åkte till jobbet för ungefär en och en halvtimme sedan så nu ska jag plugga inför prövningen på måndag, äta lunch bestående av bakad potatis och krabba. Senare ska jag försöka hoppa in i duschen, välja kläder och dra lite smink över ansiktet för att sedan gå på Takida och Backyard Babies med farbror.

Sedan blir det After Work på Amanda Boman för alla oss som jobbar i Saluhallen, tackar för det liksom. Förhoppningsvis ska jag försöka få lite bilder därifrån att lägga in och visa vilka som finns runt mig när jag jobbar! Kul att man har 6 månaderr kvar till 18 då och inte får dricka öl? Murgh. Nåja, jag klarar mig med mineralvatten idag. Dessutom finns inte Efes ölen här ändå, så det kan lika gärna vara!



Hittade även bilder på kameran från utflykten med mormor, morfar och kusinerna som INTE jag har tagit. Kan det ha varit Sandra som varit framme och pillat när jag bad henne hålla den medan jag plockade ljung? Hm..


 Mer kommer senare!
Ha det så bra sålänge!

Alanya!

Istället för att skriva hur veckan var får ni den i bilder med kortare bildtexter. VIll ni veta mer får ni ringa eller något.


först packades det som fan hemma och hela matrummet var ockuperat de två sista dagarna och jag började packa förvånansvärt sent men lyckades ändå få med mig det mest nödvändiga och inte alltför mycket grejer.


en snygg Peter och en konstig skrutt på planet, lite nervösa började vi nog allt bli. det var fittkallt på planet så jag hade mammas pashmina om benen, hur mysigt som helst!


hejdå Sverige - hej Polen!



första dagen i alanya. vi kom fram 04.00 på morgonen och satte oss då med medhavd matsäck på hotellrummet. matsäck bestående av vatten, bananmuffins och riskakor. great! vi kom inte i säng förrän kvart i fem och behöver vi säga att vi Inte gick på välkomstmötet klockan 10, fem timmar senare?


utsikt från balkongen.


sola sola!

första måltiden på vad som sedan skulle bli vårt stammishak. underbar personal och världens coolste restaurang. med trädgård där de odlade bananer, körsbärstomater och vattenmelon.


och vindruvor i taket!!

shopping på kvällen.
summa: 10 lira.
summa: 50 kronor


Peter beundrar sina nya kalsonger.

frukost every day.
jag är ingen människa som kan äta en massa på morgonen och framför allt inte en massa bullar och ägg å så. så jag åt mest vattenmelon och drack juice till frukost faktiskt.


underbart att ligga i poolen under de varmaste timmarna på dagen.
Och Peter var med och badade.
Varje dag!


Lunch på Treffpunkt, vårt stammishak :D

vindruvor och vattenmelon till efterätt, for free såklart!


efter ytterligare en massa shoppning hamnade vi på någon bar där de visade en massa fotboll så vi hamnade där för att dricka öl och drinkar. San Fransisco med tomtebloss!


Dagen efter åkte vi upp till Alanyas borg!


Utsikt över Kleopatrastranden


En söt Peter!


blommor!


Eftersom Peter lyckades vara fuckad på varenda bild får han skylla sig själv.
Här äter vi middag på Mambo! 


Lunch på Treffpunkt.


Kebab för Peter. Jag åt äcklig kycklingsallad och Hussein trodde att det berodde på att jag hade så liten mage och inte kunde äta mer, haha. Peter ville för övrigt gifta sig med honom.


- Do you want any fruit?
- Yes, we can have some fruit.
- Okey, but i have to do it myself. Our Cook is sleeping.
Dagens asgarv.


Vårat hotell. Vårat rum är bakom den ena granen. Den längst till höger. Högst upp!

Sista kvällen skulle vi bara ner till Treffpunkt för att be om visitkort och bild på personalen men Hussein ville promt bjuda på drinkar så vi stannade en stund. Jägermeister och Baylies, tackar så mycket. Sovande kockan Resa i bakgrunden.


Men vi kom iväg ner på stan och handlade ännu mer trots att vi inte hade plats i väskorna. Jag gick och klippte mig, vilket skulle ha kostat 15 lira men som sist och slutligen hamnade på 49 lira. Woho. Tillsammans med Peters rakning och allt annat han blev lurad till kostade det 122 lira vilket är 650 kronor.
bara för att hårföningen kostade 125 kronor och att få håret tvättat kostade 45 kornor. Great guys!


Men vi gick och fotade våra stammisaffärer och var ganska så glada ändå. Tror jag.
Mannen med skjortorna.


Mannen med alla smycken (ska lägga in bilder på allt jag köpte, jag köpte smycken för typ 200 spänn!


kvällsmat på treffpunkt istället för fotbollsbaren, vi var för griniga. Men men det trevliga sällskapet bestående av Hussein och Resa var vi ganska glada snart igen och bättre blev det ..


När det börjades dricka drinkar igen. Eller ja, vi besällde in en melonspeciel men den smakade lite för mycket alkohol och jag ville vara fräsch när vi skulle flyga hem så jag tog två klunkar. Blä för melonsaft!

Özkan, en väldigt glad Resa och Hussein!


Bättre bild kanske. Ganska cool ändå!


Puss och hej, leverpastej!


Alanya by night och nyklippt Skrutt.


frukost sista morgonen. Utsikten görs inte rättvis på kort, men vackert var det!




utsikten från nedre poolen, sista morgonen.


utsikten från hotellbarens uteservering!


underbara hibiskus!


sista bilden för denna resan då, även om den finns många många mer på datorn kan det nog räcka såhär.
VÄlkommen till Antaluas flygplats. här är det 48 grader. Naajs.
Inte alls bastu där liksom.

Det gick bra att flyga, trycket i öronen släppte för någon dag sedan och det är ganska skönt att vara hemma. Min kamera fungerar och jag ska få ut alla bilder jag vill få in på bloggen! Weey!
Tack för resan älskling!

RSS 2.0